Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Punainen pesto

Punainen pesto maustaa pastan herkuksi. Nauti punaisesta pestosta myös patonkiviipaleiden päälle. Viipaloi päälle mozzarellajuustoa. Kuumenna grillissä tai uunin yläosassa 200 asteessa noin 5-10 minuuttia.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Punainen pesto:

  • noin 100 g aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 0.5 dl auringonkukansiemeniä tai 20 g pinjansiemeniä
  • 2.5 dl oliiviöljyä tai kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • 40 g Parmesan-raastetta (noin 1 dl)
  • valko- tai mustapippuria

Valmistusohje

Punainen pesto valmistuu näin.

  1. Laita tomaatit, kuoritut valkosipulinkynnet ja auringonkukan- tai pinjansiemenet tehosekoittimeen ja jauha tasaiseksi massaksi.
  2. Lisää vähitellen öljyä ja lopuksi juustoraaste.
  3. Jauha tasaiseksi ja mausta pippurilla.

Katso myös: Vihreä, seitsemän yrtin pesto

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Munapasta – tee itse pastaa


Kommentoi

Kommentoi juttua: Punainen pesto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.