Punainen pesto
Punainen pesto maustaa pastan herkuksi. Nauti punaisesta pestosta myös patonkiviipaleiden päälle. Viipaloi päälle mozzarellajuustoa. Kuumenna grillissä tai uunin yläosassa 200 asteessa noin 5-10 minuuttia.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Punainen pesto:
- noin 100 g aurinkokuivattuja tomaatteja
- 2 valkosipulinkynttä
- 0.5 dl auringonkukansiemeniä tai 20 g pinjansiemeniä
- 2.5 dl oliiviöljyä tai kylmäpuristettua rypsiöljyä
- 40 g Parmesan-raastetta (noin 1 dl)
- valko- tai mustapippuria
Valmistusohje
Punainen pesto valmistuu näin.
- Laita tomaatit, kuoritut valkosipulinkynnet ja auringonkukan- tai pinjansiemenet tehosekoittimeen ja jauha tasaiseksi massaksi.
- Lisää vähitellen öljyä ja lopuksi juustoraaste.
- Jauha tasaiseksi ja mausta pippurilla.
Katso myös: Vihreä, seitsemän yrtin pesto
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Munapasta – tee itse pastaa
Kommentoi
Kommentoi juttua: Punainen pesto