Punajuuri-focaccia
Punajuurifocaccia saa upean karmiininpunaisen värin punajuurisoseesta. Sinihomejuusto tai parmesaanijuusto antaa focaccialle kirpakkuutta.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 30 annosta
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
Punajuurifocaccia:
- 2 ½ dl vettä
- 500 g punajuurisosetta (Pirkka)
- 6 dl durumvehnäjauhoja
- 3 tl suolaa
- 1 dl öljyä
- 1 rkl leipäsiirappia
- 1 dl ruisjauhoja
- noin 5 dl hiivaleipäjauhoja
pinnalle:
- 150 g sinihomejuustomurua tai parmesaanijuustoraastetta tai merisuolaa myllystä
Valmistusohje
Punajuurifocaccia leivotaan helposti näin:
1. Lämmitä vesi ja punajuurisose kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva. Lisää muut ainekset ja alusta pehmeä taikina.
2. Painele taikina leivinpaperille uunipannulle, peitä liinalla ja anna kohota puolisen tuntia vedottomassa paikassa.
3. Ripottele pinnalle juusto ja paista 200-asteisen uunin alaosassa 20-30 minuuttia.
Katso myös: Maistuisiko herkullinen punajuuripataleipä?
Katso myös Anna.fi/ruoka: Focaccia
Kommentoi
Kommentoi juttua: Punajuuri-focaccia