Punajuuri-lammaspiiraat
Ohjeella leivot 6-12 pientä piirakkaa tai yhden ison piirakan, josta riittää noin 10 viipaletta. Sopii pieneen tai isoon nälkään!
Ainekset
pohja
- 125 g voita
- 200 g maustamatonta jogurttia
- ½ tl suolaa
- 4 dl hiivaleipäjauhoja
- 0.5 dl ruisjauhoja
- 0.5 tl leivinjauhetta
- 0.5 dl kylmää omenamehua tai vettä
Täyte
- 350 g lammasjauhelihaa
- 250 g keitettyjä punajuuria
- 0.5 dl ruohosipulisilppua
- 0.5 dl persiljasilppua
- 1 tl kirveliä
- 1 tl suolaa
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- 150 g sinihomejuustomurua
Pinnalle
- 2.5 dl ruokakermaa
- 3 kananmunaa
- 1 tl rouhittua rosépippuria
- 1 tl hunajaa
Valmistusohje
1. Sekoita kaikki pohjataikinan ainekset nopeasti tasaiseksi taikinaksi monitoimikoneella. Anna piirastaikinan levätä jääkaapissa täytteen valmistuksen ajan.
2. Ruskista lammasjauheliha. Raasta punajuuret. Sekoita jauhelihan ja punajuuriraasteen joukkoon muut täyteaineet ja mausteet. Sekoita myös kaikki muna-kermaseoksen ainekset ja yhdistä täytteeseen.
3. Voitele pienet annosvuoat tai 26-senttinen piirakkavuoka. Painele taikina tasaisesti vuoan pohjalle ja reunoille.
4. Levitä täyte piirakkapohjille. Paista piiraita 200-asteisen uunin alaosassa 10 minuuttia ja vielä keskitasolla noin 20 minuuttia.
5. Anna punajuuripiiraisen vetäytyä uunista oton jälkeen noin 15 minuuttia.
Ohje: Kaija Nieminen, Kausala
Kommentoi
Kommentoi juttua: Punajuuri-lammaspiiraat