Reseptit

Punajuuri-vuohenjuustopitsa

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

pohjataikina:

  • 2 dl vettä
  • 2 tl kuivahiivaa
  • noin 4 dl hiivaleipävehnäjauhoja
  • ripaus suolaa

täyte:

  • 3 keskikokoista raakaa punajuurta
  • noin 1 dl parmesaaniraastetta
  • 150 g vuohenjuustoa
  • muutama tuore oksa timjamia
  • ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
  • oliiviöljyä

Valmistusohje

Punajuuri-vuohenjuustopitsa

1. Kaada kädenlämpöinen vesi kulhoon ja sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos nesteeseen ja alusta taikinaksi. Anna pitsataikinan kohota peitettynä lämpimässä 45 minuuttia.

2. Kauli taikinasta joko neljä pienempää pitsapohjaa tai yksi iso levy. Nosta pitsapohjat leivinpaperoiduille uunipelleille. Ripottele pitsapohjille ensin parmesaaniraaste tasaisesti.

3. Kuori ja viipaloi punajuuret mandoliinilla ohuiksi lastuiksi. Jaa lastut pitsapohjille. Viipaloi vuohenjuusto ja revi viipaleet vielä halki. Jaa juusto tasaisesti pitsojen päälle. Mausta pitsat riivityillä timjaminlehdillä, suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Pirskota pitsojen pinnalle oliiviöljyä.

4. Paista pitsat 250-asteisessa uunissa 7–12 minuuttia koosta riippuen.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Punajuuri-vuohenjuustopitsa

Sinun täytyy kommentoidaksesi.