Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Punajuurikeitto

Punajuurikeitto voidaan tehdä Latviassa ja Liettuassa useilla eri versioilla. Keittoon lisätään usein myös perunaa. Tämä punajuurikeitto on ihana kuuman kesäpäivän ruoka, mutta sopii myös raikkaaksi alkuruoaksi tai lounaaksi.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Punajuurikeitto

  • 4 kananmunaa
  • 1 tlk (570/380 g) kokonaisia punajuuria mausteliemessä
  • 4 suolakurkkua
  • ½ kurkku
  • 1 ps (125 g) retiisejä
  • 1 ruukku tilliä
  • ½ ruukku ruohosipulia
  • 1 l maustamatonta jääkaappikylmää kefiiriä
  • 1 tl piparjuuritahnaa
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria

Valmistusohje

Punajuurikeitto valmistuu helposti näin:

  1. Keitä kananmunat kypsiksi, noin 10 minuuttia. Valuta ja jäähdytä munat kylmässä vedessä. Kuori munat. Hienonna puolet munista veitsellä tai munaleikkurilla. Leikkaa loput munat puoliksi.
  2. Kuutioi punajuuret, ota punajuurten liemi talteen. Kuutioi tai suikaloi suolakurkut, kurkku ja retiisit. Hienonna tilli ja ruohosipuli.
  3. Sekoita isossa kulhossa keskenään kefiiri, piparjuuritahna, suola ja pippuri. Lisää punajuurten lientä oman makusi mukaan.
  4. Jaa neljän kulhon pohjalle puolet punajuurista, suolakurkusta, kurkusta, retiiseistä, ruohosipulista ja tillistä. Lisää hienonnettu kananmuna.
  5. Kaada päälle kefiiriseos. Koristele annokset lopuilla kasviksilla ja yrteillä. Lisää lopuksi keittoon puolikas kananmuna.
  6. Tarjoa punajuurikeitto heti ruispalojen kanssa. Sitä ei ole tarkoitus lämmittää.
punajuurikeitto
Punajuurikeitto on ihana kuuman kesäpäivän ruoka, mutta sopii myös raikkaaksi alkuruoaksi tai lounaaksi.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 7/2024.

Lue myös Anna.fi: Paahdettu punajuuri-vuohenjuustokeitto


Kommentoi

Kommentoi juttua: Punajuurikeitto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.