Puolukka-masariinitorttu
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 11 annosta
Ainekset
pohja:
- 150 g voita tai margariinia
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 3 rkl sokeria
- 3 rkl kermaa tai maitoa
täyte:
- 50 g voita
- 1 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 150 g mantelimassaa
- 2 kananmunaa
- 1 rkl maissitärkkelysjauhoja
- 4 dl puolukoita
Valmistusohje
1. Sekoita pehmeä rasva ja kuivat aineet muruseokseksi. Ota siitä talteen 1 dl pinnalle ripoteltavaksi. Sekoita loppuseokseen kerma tai maito ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
2. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Nosta kylmään täytteen teon ajaksi.
3. Sekoita voi, sokerit ja raastettu mantelimassa. Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita joukkoon maissitärkkelysjauhot.
4. Kaada taikinapohjalle manteliseos. Ripottele päälle puolukat ja muruseos.
5. Paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasossa noin 35 minuuttia. Peitä loppuvaiheessa leivinpaperipalalla, jotta piirakka ei tummu liikaa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Puolukka-masariinitorttu