Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Puutarhurin pasta

Puutarhurin kasvispasta tehdään herkkusienistä ja esimerkiksi parskaalista. Kastikkeeseen voi lisätä vuodenajan ja oman maun mukaan kesäkurpitsaa, purjoa, porkkanaa tai muita kasviksia.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
3  annosta

Ainekset

Puutarhurin kasvispasta:

  • 2 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
  • 1-2 sipulia
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • noin 400 g parsakaalia
  • 250 g herkkusieniä
  • 1 tölkki säilöttyjä, murskattuja tomaatteja
  • timjamia, oreganoa, pippuria
  • rasvatonta kasvisliemijauhetta
  • tuoretta tai kuivattua basilikaa
  • oreganoa

Kasvispastan pinnalle:

  • 100 g juustoraastetta
  • 300 g pastaa

Valmistusohje

  1. Kuullota hienonnetut sipulit ja valkosipulinkynnet niukassa öljyssä läpikuultaviksi. Silppua joukkoon parsakaalin varret, puhdistetut herkkusienet ja tölkillinen tomaattimurskaa. Anna kiehua hetken, lisää paloitellut parsakaalin kukinnot, kasvisliemijauhetta ja tarvittaessa vettä.
  2. Mausta kastike timjamilla tai oreganolla. Laita pasta kiehuvaan veteen kypsymään ja keitä pakkauksessa suositeltavaan tapaan.
  3. Valuta vesi pois ja sekoita kuuma kastike pastan joukkoon. Jokainen ripottelee annoksensa päälle juustoraastetta.

Tämä resepti sopii myös keventäjälle: 1 annos kastiketta = noin 300 kcal 1 annos pastaa = noin 110 kcal

Katso myös: Keitä pasta kuin italialaiset – kiinnitä huomiota näihin kolmeen kohtaan


Kommentoi

Kommentoi juttua: Puutarhurin pasta

Sinun täytyy kommentoidaksesi.