Puutarhurin pasta
Puutarhurin kasvispasta tehdään herkkusienistä ja esimerkiksi parskaalista. Kastikkeeseen voi lisätä vuodenajan ja oman maun mukaan kesäkurpitsaa, purjoa, porkkanaa tai muita kasviksia.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 3 annosta
- Kasvis
- Kevyt
Ainekset
Puutarhurin kasvispasta:
- 2 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
- 1-2 sipulia
- 2-3 valkosipulinkynttä
- noin 400 g parsakaalia
- 250 g herkkusieniä
- 1 tölkki säilöttyjä, murskattuja tomaatteja
- timjamia, oreganoa, pippuria
- rasvatonta kasvisliemijauhetta
- tuoretta tai kuivattua basilikaa
- oreganoa
Kasvispastan pinnalle:
- 100 g juustoraastetta
- 300 g pastaa
Valmistusohje
- Kuullota hienonnetut sipulit ja valkosipulinkynnet niukassa öljyssä läpikuultaviksi. Silppua joukkoon parsakaalin varret, puhdistetut herkkusienet ja tölkillinen tomaattimurskaa. Anna kiehua hetken, lisää paloitellut parsakaalin kukinnot, kasvisliemijauhetta ja tarvittaessa vettä.
- Mausta kastike timjamilla tai oreganolla. Laita pasta kiehuvaan veteen kypsymään ja keitä pakkauksessa suositeltavaan tapaan.
- Valuta vesi pois ja sekoita kuuma kastike pastan joukkoon. Jokainen ripottelee annoksensa päälle juustoraastetta.
Tämä resepti sopii myös keventäjälle: 1 annos kastiketta = noin 300 kcal 1 annos pastaa = noin 110 kcal
Katso myös: Keitä pasta kuin italialaiset – kiinnitä huomiota näihin kolmeen kohtaan
Kommentoi
Kommentoi juttua: Puutarhurin pasta