Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pyhäpäivän mokkakakku

Mokkakakussa maistuu lempeä kahvin ja suklaan yhdistelmä. Monivaiheinen kakku on pienen vaivan väärti, sillä se palkitsee leipojan maullaan.

Ainekset

kakkupohjat:

  • 200 g voita tai margariinia
  • 4 dl tomusokeria
  • 4 munaa
  • 200 g kermaviiliä
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 1 rkl kaakaota
  • 3 tl pikakahvijauhetta
  • 1 rkl vaniljasokeria

täyte:

  • 2 rkl pikakahvijauhetta
  • 2.5 dl vettä
  • 4 dl maitoa
  • 1 ¼ dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • ¾ dl maissitärkkelysjauhoja
  • 1 muna
  • 1 tl kaakaota
  • 50 g voita tai margariinia
  • 3 liivatelehteä
  • 150 g voita tai margariinia

kuorrute:

  • 3.5 rkl aprikoosimarmeladia
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 100 g maitosuklaalevitettä
  • 100 g tummaa suklaata

Valmistusohje

Tästä reseptistä tulee noin 20 palaa.

  1. Aloita täytteestä. Sekoita pikakahvijauheesta ja kuumasta vedestä kahvi. Liota liivatelehtiä runsaassa kylmässä vedessä.
  2. Laita kattilaan kahvi, maito, sokerit, maissitärkkelys, muna ja kaakao. Sekoita hyvin ja kuumenna seos kiehuvaksi koko ajan hämmentäen. Anna kiehua muutama minuutti ja nosta kattila liedeltä.
  3. Lisää kuumaan kiisseliin puristetut liivatelehdet ja 50 g voita. Sekoita tasaiseksi ja jäähdytä.
  4. Täytteen jäähtyessä valmista kakkupohjat. Vatkaa rasva, tomusokeri ja munat tasaiseksi vaahdoksi. Lisää kermaviili ja jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Vatkaa tasaiseksi taikinaksi.
  5. Jaa taikina kahtia, lisää toiseen osaan vaniljasokeri ja toiseen osaan kaakao ja pikakahvijauhe. Levitä taikinat omille leivinpaperoiduille uunipelleilleen. Taikinasta tulee noin 20 cm x 25 cm kokoiset kakkupohjat. Paista pohjat kypsiksi 200 asteessa noin 15 minuuttia.
  6. Vaahdota täytteen 150 g voita. Lisää jäähtynyt kahvikiisseli kolmessa erässä voivaahtoon, sekoita tasaiseksi.
  7. Levitä täyte tumman pohjan päälle ja nosta vaalea kakkupohja täytteen päälle.
  8. Sekoita keskenään aprikoosimarmeladi ja sitruunamehu. Kuumenna hetki mikrossa tai kattilassa, jotta saat marmeladista hieman juoksevampaa. Levitä marmeladi ohueksi kerrokseksi kakun pintaan.
  9. Sulata suklaa yhdessä maitosuklaalevitteen kanssa kattilassa tai mikrossa. Levitä sula suklaaseos kauniiksi kerrokseksi kakun pintaan. Anna kakun hyytyä ja maustua jääkaapissa yön yli.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Pyhäpäivän mokkakakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.