Reseptit

Ruis-mustikkapuuro

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

  • 1 l vettä
  • 200 g pakastemustikoita
  • 4 dl ruisrouhetta
  • ¾ dl kermaa tai maitoa
  • 0.5 dl täysruokosokeria
  • 1 tl suolaa

Lisäksi

  • pakastemarjoja

Valmistusohje

Ruis-mustikkapuuro

Ruis-mustikkapuuro on maukkaan mustikkainen ja mukavan rouheinen puuro, joka antaa päivälle potkua.

1. Kiehauta vesi kattilassa ja nosta joukkoon pakastemustikat ja ruisrouhe. Keitä puuroa miedolla lämmöllä noin tunti välillä pohjaa myöten huolella sekoittaen. Sekoittele alussa useamman kerran, jotta puuro ei tartu pohjaan kiinni.

2. Pehmennä puuro lopuksi kermalla tai maidolla, kiehauta ja mausta. Tarjoa ruis-mustikkapuuro pakastemarjojen kanssa.

Kokeile myös muita maukkaita puuroreseptejä:
Ruispuuro
Mustikka-ohrapuuro
Marjapuuro uunissa
Ruoka.fi: Mustikkapuuro

Kuva: Sampo Korhonen/OM-arkisto


Kommentoi

Kommentoi juttua: Ruis-mustikkapuuro

Sinun täytyy kommentoidaksesi.