Ruis-mustikkapuuro
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
- 1 l vettä
- 200 g pakastemustikoita
- 4 dl ruisrouhetta
- ¾ dl kermaa tai maitoa
- 0.5 dl täysruokosokeria
- 1 tl suolaa
Lisäksi
- pakastemarjoja
Valmistusohje
Ruis-mustikkapuuro on maukkaan mustikkainen ja mukavan rouheinen puuro, joka antaa päivälle potkua.
1. Kiehauta vesi kattilassa ja nosta joukkoon pakastemustikat ja ruisrouhe. Keitä puuroa miedolla lämmöllä noin tunti välillä pohjaa myöten huolella sekoittaen. Sekoittele alussa useamman kerran, jotta puuro ei tartu pohjaan kiinni.
2. Pehmennä puuro lopuksi kermalla tai maidolla, kiehauta ja mausta. Tarjoa ruis-mustikkapuuro pakastemarjojen kanssa.
Kokeile myös muita maukkaita puuroreseptejä:
Ruispuuro
Mustikka-ohrapuuro
Marjapuuro uunissa
Ruoka.fi: Mustikkapuuro
Kuva: Sampo Korhonen/OM-arkisto
Kommentoi
Kommentoi juttua: Ruis-mustikkapuuro