Runebergin kakku
Runebergin tortun voi tehdä myös kakun muotoon.
Ainekset
Runebergin kakku:
- 3 munaa
- 1.5 dl sokeria
- 2 dl piparkakkuja jauhettuna
- 2 dl mantelirouhetta
- 1.5 dl vehnäjauhoja
- 1.5 tl leivinjauhetta
- 150 g margariinia sulatettuna
- 1 dl maitoa
Valmistusohje
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää kuivat aineet keskenään sekoitettuna ja lopuksi jäähtynyt rasva ja maito.
- Kaada taikina voideltuun jauhotettuun tasapohjaiseen vuokaan, minkä läpimitta on noin 23 cm. Paista kakku 180 asteen lämmössä noin 40-50 minuuttia.
- Koristele jäähtynyt kakku vadelmahillolla ja sokerivesikuorrutuksella.
Katso myös: Runebergintorttu on mantelisen mehevää
Kommentoi
Kommentoi juttua: Runebergin kakku