Reseptit

Rustiikkinen omena-sipulileipä

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
1  annos

Ainekset

Taikina:

  • 1.5 dl omenasiideriä
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl kuivahiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 dl durumvehnäjauhoja
  • 2 rkl oliiviöljyä

täyte:

  • 750 g sipuleita
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 500 g happoista kotimaista omenaa
  • 1 tl suolaa ja ripaus rouhittua mustapippuria
  • muutama rosmariinin oksa
  • 1 kananmuna
  • 1.5 dl parmesaaniraastetta

pinnalle:

  • sormisuolaa

Valmistusohje

Rustiikkinen omena-sipulileipä

1. Lämmitä siideri kädenlämpöiseksi ja kaada kulhoon. Sekoita vehnäjauhot, kuivahiiva ja suola. Lisää jauhoseosta siideriin samalla vispaten. Sekoita. Lisää durumvehnäjauhot ja öljy ja alusta kädellä kimmoisaksi taikinaksi. Anna kohota peitettynä 45 minuuttia.

2. Kuori ja viipaloi sipulit. Kuullota niitä öljyssä miedolla lämmöllä 20 minuuttia. Kuori ja halkaise omenat. Poista kannat ja siemenkodat. Leikkaa suikaleiksi. Lisää ne pannulle ja kääntele tovi. Nosta syrjään, mausta ja anna jäähtyä. Lisää kananmuna ja juustoraaste.

3. Kauli taikinasta taikinalevy, jonka halkaisija on noin 35 cm. Levitä täyte keskelle ja nostele poimuttaen taikinareunat päälle. Jätä höyryaukko keskelle. Paista 175-asteisen uunin keskitasossa 25–30 minuuttia.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Rustiikkinen omena-sipulileipä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.