Reseptit

Sakea papu-kaalikeitto

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

  • 2 dl kuivattuja valkoisia kidneypapuja
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 500 g valkokaalia
  • 2 tl hienokiteistä merisuolaa
  • 1.5 l kuumaa kasvislientä
  • 2 laakerinlehteä
  • 0.5 tl rouhittua mustapippuria
  • 2 rkl siirappia
  • 300 g kiinankaalia

Lisäksi:

  • hienonnettua persiljaa

Valmistusohje

Sakea papukaalikeitto

1. Huuhtele pavut ja liota runsaassa vedessä yön yli. Anna papujen valua.
2. Kuori ja hienonna sipuli ja murskaa valkosipulinkynsi. Kuumenna oliiviöljy ja anna sipuleiden kuullottua hiljalleen 5 minuuttia. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi ja lisää kattilaan. Ripottele päälle hieman suolaa, jotta neste irtoaa. Kääntele aineksia miedolla lämmöllä 10 minuuttia.
3. Lisää kattilaan pavut, kuuma kanaliemi, laakerinlehdet, rouhittu mustapippuria ja siirappi. Anna keiton porista hiljalleen 1,5 tunnin ajan.
4. Suikaloi kiinankaali ja lisää keittoon. Anna keiton vielä kiehua miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Tarkista maku ja ripottele pinnalle ennen tarjoamista runsaasti tuoretta hienonnettua persiljaa.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Sakea papu-kaalikeitto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.