Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Samettinen siskonmakkarasoppa

Jos teidänkin perheessänne kattilasta katoavat ensimmäisenä siskonmakkarat, muiden sattumien jäädessä tähteelle, tämä ohje on teille! Samettisen siskonmakkarakeiton jekku on soseuttaa kasvikset sakeaksi liemeksi ja lisätä pannulla paistetut makkaranpalat keiton päälle vasta lopuksi.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Samettinen siskonmakkarakeitto:

  • 12 dl vettä
  • 5 dl perunalohkoja (jauhoinen lajike)
  • 5 dl bataattilohkoja
  • 2 rkl vasikanfondia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ¼ tl muskottia
  • ¼ tl kanelia
  • ripaus mustapippuria
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 0.5 tl suolaa
  • 500 g siskonmakkaroita
  • 1 sipuli
  • 1 rkl rasvaa

Valmistusohje

1. Kiehauta vesi, lisää fondi, lohkotut kasvikset ja valkosipuli. Keitä kasvikset pehmeiksi.

2. Kasvisten kypsyessä valmistele siskonmakkarat. Kuumenna paistinpannu, lisää rasvaa ja pullauta siskonmakkaroista palloja pannulle. Paista palleroita hiljalleen, lisää pannulle hienonnettu sipuli. Jatka paistamista, kunnes makkara on kypsää ja sipuli on pehmentynyt.

3. Soseuta kypsät kasvikset, lisää vettä, jos keitto on liian paksua. Mausta keitto. Suolaa ei kannata lisätä kovin paljon, koska siskonmakkarat ovat suolaisia. Annostele lautaselle keittoa ja lusikoi siskonmakkara-sipuliseosta päälle.

Ohje: Tiina Sinivaara

Katso myös: 9 nerokasta ideaa siskonmakkaroista: ”Meillä niistä tehdään Mannerheimin lihapullia!”


Kommentoi

Kommentoi juttua: Samettinen siskonmakkarasoppa

Isoäiti

Ihan kokemuksesta sanoisin että lapset tykkää selkeistö ruoka annoksista eli ihan siskonmakkarakeittokin ilman muskottia, kanelia, valkosipulia yleensä sipuli onkin aika epävarma suosikki lasten ruuissa, enkä bataattia sotkisi soppaani ollenkan.
Perunaa, lantun pala ja porkkanaa kasvisliemessä keitettynä ilman tomaatti-
pyrettä lopuksi siskonmakkarat lisättynä niin se on paras versio, ja tietysti jos on keitettyjä makaroneja valmiina niin kourallinen niitä sekaan tekee kauppansa.
Tietysti sosekeitto onkin sitten ihan oma keittonsa.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.