Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Savulohileivät

Savulohileivät tehdään kylmäsavustetusta lohesta, kananmunasta ja tuorejuustosta. Maukas leivän täyte raikastetaan sitruunalla ja tuoreella tillillä.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Savulohileivät:

  • 8 saaristolaisleipäviipaletta

Savulohileipien täyte:

  • 2 keitettyä kananmunaa
  • 1 pieni punasipuli
  • 200 g kylmäsavustettua lohta
  • 1 dl maustamatonta tuorejuustoa
  • 1-2 rkl rkl sitruunamehua
  • ¼ tl suolaa ja rouhittua mustapippuria
  • 3 rkl hienonnettua tilliä

Savulohileipien koristeeksi:

  • tilliä

Valmistusohje

Savulohileivät tehdään helposti näin:

1. Kuori ja hienonna keitetyt kananmunat. Kuori ja hienonna punasipuli. Hienonna lohi.

2. Notkista kulhossa tuorejuusto ja sekoita joukkoon loput täytteen ainekset. Anna seoksen maustua viileässä tarjoiluhetkeen saakka.

3. Leikkaa leipäviipaleet kolmioiksi. Leivitä leiville lohitäytettä. Koristele savulohileivät tillinoksilla.

Lue myös: Savulohesta syntyy helposti juhlapöydän herkkuja – katso 5 helppoa ohjetta

Lue myös Anna.fi/ruoka: Mäti-lohisuupalat

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Savulohileivät

Kiira

Todella herkullisia!!!!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.