Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Sieni-pinaattirulla

Sieni-pinaattirulla on kuin pinaatilla maustettu munakasrulla. Ranskankermalla pehmennetty täyte tekee sieni-pinaattirullasta hurmaavan herkun.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Sieni-pinaattirulla

  • 600 g pinaattia
  • 2 rkl voita (30 g)
  • 4 kpl keltuaista
  • 4 kpl valkuaista
  • 1 rkl raastettua parmesan-juustoa
  • suolaa
  • muskottipähkinää

sienitäyte:

  • 250 g ryöpättyjä metsäsieniä
  • 1 rkl voita (15 g)
  • ½ sitruunan mehu
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 2 dl ranskankermaa
  • 2 rkl tuoretta persiljaa

Valmistusohje

Sieni-pinaattirulla valmistuu näin:

Sieni-pinaattirulla sopii niin arkeen kuin juhlaan.

  1. Valmista ensin sienitäyte. Jos käytät suolasieniä, laita ne kylmään veteen likoon jo edellisenä päivänä. Jos käytät tuoreita sieniä (esimerkiksi herkku- tai siitakesieniä) viipaloi ne.
  2. Kuumenna pakastetut sienet pannulla, kunnes neste haihtuu. Lisää nokare voita ja mausta sitruunan mehulla, suolalla ja pippurilla. Anna täytteen jäähtyä.
  3. Huuhtele tuore pinaatti ja laita kattilaan. Kypsennä, kunnes pinaatti pehmenee. Huuhtele ja valuta.
  4. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Hienonna pinaatti ja laita kulhoon. Sekoita joukkoon keltuaiset. Lisää mausteeksi suolaa ja muskottipähkinää. Vatkaa valkuaiset toisessa kulhossa kovaksi vaahdoksi ja lisää varovasti pinaattiseokseen. Levitä pinaatti-kananmunaseos leivinpaperin päälle. Kypsennä 225 asteessa 5-10 minuuttia. Ripottele parmesan-raaste päälle. Kumoa pinaattilevy paperille. Anna jäähtyä 5-10 minuuttia. Irrota leivinpaperi ja tasoita reunat.
  5. Lisää jäähtyneeseen sieniseokseen ranskankerma ja hienonnettu persilja. Mausta seos. Levitä sienitäyte pinaattilevylle. Kiedo pinaattilevy rullaksi ja kääri kelmuun. Anna rullan kiinteytyä ja viilentyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan ennen tarjoamista. Tarjoa sieni-pinaattirulla aterian alkupalana.

Katso myös: Munakas, munakokkeli ja muut helpot munaruoat

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Punajuuri-munakasrulla


Kommentoi

Kommentoi juttua: Sieni-pinaattirulla

Sinun täytyy kommentoidaksesi.