Sieni-porokeitto
Sieni-porokeitto on maukas ja juureva soppa, joka sopii pääruoaksi. Kerma tekee keitosta täyteläistä.
Ainekset
- 2 rasiaa tuoreita herkku- tai siitakesieniä (400 g)
- pala purjoa, selleriä ja palsternakkaa
- 2-3 rkl voita, margariinia tai öljyä
- 4 rkl vehnäjauhoja
- 1.2 l vettä
- noin 100 g savuporoa
- mustapippuria
- 2 dl kermaa
- persiljaa
Valmistusohje
- Paloittele sienet ja kasvikset. Kuumenna kattilassa rasvaa, lisää sienet ja kääntele niitä muutaman minuutin ajan, kunnes neste haihtuu. Lisää kasvikset. Sekoita joukkoon vehnäjauhoja.
- Lisää vettä, pieniksi paloiksi leikattua savuporoa ja mustapippuria. Sekoita ja anna keiton kypsyä 15-20 minuuttia.
- Lisää kermaa ja hienonnettua persiljaa. Tarkista keiton maku. Savuporosta tulee keittoon suolaa, joten lisää suolaa vain jos on tarpeen. Nestettä voit lisätä runsaammin.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Sieni-porokeitto