Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Tartarpihvi

Lihankasvattaja sen tietää, laadukas liha maistuu raakanakin. Tämän reseptin tekijä, Bosgårdin kartanon Kaarlo Schildt tekee tartarpihvin charolais-jauhelihasta. Hän kasvattaa charolais-lihakarjaa maatilallallaan itäisellä Uudellamaalla.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
2  annosta

Ainekset

Tartarpihvi:

  • 300 g hyvää jauhelihaa tai sisäfileetä
  • rouhittua suolaa ja mustapippuria

Tartarpihvin lisukkeet:

  • 2 kananmunan keltuaista
  • 2 rkl kaprismarjoja
  • 2 ruisleipäviipaletta
  • rouhittua suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

Tartarpihvi tehdään näin:

  1. Valmista tartarpihvi hyvästä ja tuoreesta tartar-jauhelihasta tai hienojakoiseksi raaputetusta sisäfileestä.
  2. Mausta liha suolalla ja pippurilla.
  3. Painele liha leipäviipaleen kokoiseksi pihviksi. Paina pihvi leivälle. Tarjoa lisäkkeenä keltuaista ja kaprismarjoja. Pöydässäpihviä voi vielä maustaa myllystä rouhitulla suolalla ja pippurilla.

Lue myös: Miten pihvi paistetaan? Muista ammattilaisten nerokas muistisääntö

Katso myös,  Anna.fi/ruoka: Karitsa-tartar puolukalla


Kommentoi

Kommentoi juttua: Tartarpihvi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.