Tartarpihvi
Lihankasvattaja sen tietää, laadukas liha maistuu raakanakin. Tämän reseptin tekijä, Bosgårdin kartanon Kaarlo Schildt tekee tartarpihvin charolais-jauhelihasta. Hän kasvattaa charolais-lihakarjaa maatilallallaan itäisellä Uudellamaalla.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 2 annosta
- Maidoton
Ainekset
Tartarpihvi:
- 300 g hyvää jauhelihaa tai sisäfileetä
- rouhittua suolaa ja mustapippuria
Tartarpihvin lisukkeet:
- 2 kananmunan keltuaista
- 2 rkl kaprismarjoja
- 2 ruisleipäviipaletta
- rouhittua suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
Tartarpihvi tehdään näin:
- Valmista tartarpihvi hyvästä ja tuoreesta tartar-jauhelihasta tai hienojakoiseksi raaputetusta sisäfileestä.
- Mausta liha suolalla ja pippurilla.
- Painele liha leipäviipaleen kokoiseksi pihviksi. Paina pihvi leivälle. Tarjoa lisäkkeenä keltuaista ja kaprismarjoja. Pöydässäpihviä voi vielä maustaa myllystä rouhitulla suolalla ja pippurilla.
Lue myös: Miten pihvi paistetaan? Muista ammattilaisten nerokas muistisääntö
Katso myös, Anna.fi/ruoka: Karitsa-tartar puolukalla
Kommentoi
Kommentoi juttua: Tartarpihvi