Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Täytetty pitaleipä

Täytetty pitaleipä kätkee sisäänsä paistettua jauhelihaa tai broilerinsuikaleita, salaatinlehtiä ja tomaattiviipaleita. Itse leivottuihin pitaleipiin syntyy ontto sisus, kun taikinaa alustaa kauan ja leipäset litistää ennen paistamista.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Täytetty pitaleipä

  • 2 ½ dl vettä
  • 1 rkl kuivahiivaa
  • 5 dl pizzajauhoseosta (Myllynparas)
  • 3 rkl rypsiöljyä

Täyte

  • 400 g jauhelihaa tai broilerisuikaleita
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 1 tl juustokuminaa (jeera)
  • 1 dl chiliketsuppia
  • 1 dl tuoretta korianteria
  • 6 salaatinlehteä
  • 6 tomaattiviipaleita
  • 6 jalapenoa

Valmistusohje

Täytetty pitaleipä tehdään näin:

1. Valmista pitaleipätaikina. Kuumenna vesi noin 40 asteiseksi ja sekoita hiiva jauhoihin. Lisää vesi ja öljy. Alusta taikinaa voimallisesti 5-10 minuuttia mieluiten yleiskoneessa. Jätä taikina kohoamaan vedottomaan paikkaan liinalla peitettynä.

2. Kun taikina on noussut kaksinkertaiseksi, vaivaa sitä leivinpöydällä. Leivo tangoksi ja jaa 6 palaksi. Leivo palat sämpylöiksi ja litistä ne kevyesti kaulimalla tai kädellä painamalla. Anna leipien levähtää viitisen minuuttia.

3. Litistä leivät uudestaan ja paista 250-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Anna pitaleipien hetken jäähtyä ja tarjoa täytettyinä.

4. Valmista täyte. Paista jauheliha tai broilerisuikaleet ja silputut sipulit öljyssä, mausta ja lusikoi pitaleipien sisään. Lisää joukkoon tomaattiviipaleita, jalapenoja ja salaatinlehtiä. Tarjoa täytetty pitaleipä heti ilta- tai välipalana.

Lue myös: Voileipä vie nälän – skandinaavisen keittiön klassikkoleivät hurmaavat

Lue myös Anna.fi: Tahnoja, salaatteja, falafeleja, pitaleipää… Runsas meze-lautanen on loistava tarjottava illanistujaisiin


Kommentoi

Kommentoi juttua: Täytetty pitaleipä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.