Thaimaalainen lihasalaatti
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Maidoton
Ainekset
- 400 g kypsää naudan, hirven tai poron sisäfileetä
- kourallinen tuoretta korianteria
- 4 rkl soijakastiketta
- 4 rkl viskiä tai tummaksi haudutettua teetä
- 2 rkl fariinisokeria
- sentin pala tuoretta inkivääriä
- 2 tuoretta chiliä
- sitrusruohotahnaa tai tuoretta sitruunamelissaa
- 2 sipulia
- 1 rkl currytahnaa (jauhettuja korianterin siemeniä ja currya)
- 2 porkkanaa
- pieni meloni
- pieni kesäkurpitsa
- 4 ananasrengasta
- (rouhittuja korianterin siemeniä)
Valmistusohje
- Voit käyttää joko paahdettua tai savustettua lihaa. Paistoaika on 20 minuuttia 200-asteisessa uunissa.
- Leikkaa kypsä liha mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Levitä tarjoiluvadille.
- Sekoita murskatut ja silputut mausteet soijan ja viskin tai teen kanssa. Levitä mausteliemi lihapalojen päälle. Paloittele tuoreet kasvikset ja aseta vadille imemään makua ja mureutumaan.
- Anna lihan maustua kylmässä vähintään tunti. Tarjoa tuoreen korianterisilpun kanssa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Thaimaalainen lihasalaatti