Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Thaimaalainen lihasalaatti

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

  • 400 g kypsää naudan, hirven tai poron sisäfileetä
  • kourallinen tuoretta korianteria
  • 4 rkl soijakastiketta
  • 4 rkl viskiä tai tummaksi haudutettua teetä
  • 2 rkl fariinisokeria
  • sentin pala tuoretta inkivääriä
  • 2 tuoretta chiliä
  • sitrusruohotahnaa tai tuoretta sitruunamelissaa
  • 2 sipulia
  • 1 rkl currytahnaa (jauhettuja korianterin siemeniä ja currya)
  • 2 porkkanaa
  • pieni meloni
  • pieni kesäkurpitsa
  • 4 ananasrengasta
  • (rouhittuja korianterin siemeniä)

Valmistusohje

 

  1. Voit käyttää joko paahdettua tai savustettua lihaa. Paistoaika on 20 minuuttia 200-asteisessa uunissa.
  2. Leikkaa kypsä liha mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Levitä tarjoiluvadille.
  3. Sekoita murskatut ja silputut mausteet soijan ja viskin tai teen kanssa. Levitä mausteliemi lihapalojen päälle. Paloittele tuoreet kasvikset ja aseta vadille imemään makua ja mureutumaan.
  4. Anna lihan maustua kylmässä vähintään tunti. Tarjoa tuoreen korianterisilpun kanssa.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Thaimaalainen lihasalaatti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.