Tiramisu-malja
Tiramisu on italialainen jälkiruoka, jossa maistuvat vahvaan kahviin kostutetut keksit, mantelilikööri sekä täyteläinen mascarponejuusto. Tämä tiramisu kootaan näyttävästi annosmaljoihin ja koristellaan suklaalastuin.
- Kasvis
Ainekset
Tiramisu-maljat:
- 2 kananmunaa
- ½ dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 250 g mascarponejuustoa tai vaniljatuorejuustoa
Mausteliemi:
- 1 dl vahvaa kahvia
- 2 rkl konjakkia tai mantelilikööriä
- Tiramisu-sormikeksejä tai unelmatorttupaloja
pinnalle:
- ½ dl kaakaojauhetta
- ½ dl suklaaraastetta
Valmistusohje
Tiramisu-malja tehdään helposti näin:
1. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää joukkoon vaniljasokeri ja mascarpone-juusto.
2. Sekoita kahvi ja alkoholi. Kasta keksit tai unelmatorttupalat seokseen ja kokoa kahvikupposen kanssa tarjottava jälkiruoka lasiin tai pieneen annosmaljaan, asettele kerroksittain keksipaloja ja lusikoi väliin juustoseosta.
3. Siivilöi pinnalle kaakaojauhetta ja korista annos suklaalastuilla.
Katso myös: Kahvi viettelee leivonnaisissa – 3 ihanaa ohjetta
Anna.fi/ruoka: Suklaatiramisu
Kommentoi
Kommentoi juttua: Tiramisu-malja
Tää ohje on kyllä sieltä syvimmästä persreiästä. Tuolla ohjeella ei saa kun lirumaista vaahtoa aikaseksi vaikka vatkaa kun hullu mulkkua. Toisia ohjeita kun kattoo vatkataan valkuaiset ja keltuaiset erikseen. En tiedä kuka cp vammanen harjoittelija näitä ohjeita kirjoittaa.