Reseptit

Toscanalainen mansikkatorttu

Ainekset

  • 225 g voita
  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • 3 rkl sokeria
  • 1 keltuainen

täyte:

  • 1-2 rasiaa (230-460 g) paistonkestävää mansikkamarmeladia

Valmistusohje

Toscanalainen mansikkatorttu

 

  1. Paloittele kylmä rasva pieniksi kuutioiksi. Nypi rasva, vehnäjauhot ja sokeri sormenpäillä murumaiseksi. Lisää keltuainen ja vaivaa muruseos nopeasti keltuaisen kanssa taikinaksi. Älä käsittele taikinaa liikaa. Taputtele taikina levyksi, kiedo kelmuun ja laita viileään.
  2. Kauli taikinasta kevyesti jauhotetulla pöydällä mahdollisimman ohut ja niin iso levy, että siitä riittää läpimitaltaan 22-30- senttisen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Älä kauli liikaa. Kiedo taikinalevyä kaulimen ympärille ja nosta taikinalevy voideltuun tai leivinpaperilla pohjustettuun vuokaan. Levy murtuu herkästi, mutta sitä on helppo paikata taikinapaloilla. Tasoita reunat.
  3. Levitä piirakkapohjalle paistonkestävää mansikkamarmeladia. Kauli loput taikinasta levyksi, ota taikinapyörällä nauhoja ja nosta ne lastan avulla ristikoksi marmeladin päälle tai tee lopusta taikinasta toinen, pienempi maistiaisleivonnainen.
  4. Paista ensin 220-asteisessa uunissa alimmalla ritilätasolla, niin pohja ehtii kypsyä ja ristikko saada vähän väriä. Kun reunat alkavat saada väriä, pienennä lämpötila 175 asteeseen. Kypsymisaika on noin 30 minuuttia, jos taikinalevy on kaulittu ohueksi.
  5. Seulo piirakan päälle ennen tarjoamista vähän tomusokeria. Jollet tee ristikkoa, koristele jäähtynyt leivonnainen mansikanpuolikkailla

Kommentoi

Kommentoi juttua: Toscanalainen mansikkatorttu

Sinun täytyy kommentoidaksesi.