Uunisiika sitruunakastikkeessa
Uunisiika tarjotaan tässä reseptissä kermaisessa sitruunalla raikastetussa kastikkeessa. Ohje on peräisin Kotilieden 1950-luvun "kokkikoulusta".
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
Ainekset
Uunisiika sitruunakastikkessa
- 3-4 kpl siikaa (fileenä 600-700 g)
- suolaa
- valkopippuria
- 2 rkl margariinia
- 1 sitruunan mehu
- (2 rkl vettä)
- 1 nippu ruohosipulia
- 1 nippu persiljaa
- 2-3 dl kermamaitoa
- 1 rkl korppujauhoja
Valmistusohje
Uunisiika sitruunakastikkeessa tehdään 1950-luvun tyyliin näin:
Uunisiika sitruunakastikkeessa saa ihana maun tuoreesta ruohosipulisilpusta ja mehevyyttä kermasta.
- Perkaa ja fileoi siiat. Nahkaa ei tarvitse poistaa. Mausta suolalla ja pippurilla ja nosta voideltuun uunivuokaan. Lisää sitruunamehua ja runsaasti hienoksi silputtua ruohosipulia ja persiljaa.
- Kypsennä 200 asteessa noin 10 minuuttia.
- Kuumenna kermamaito ja lisää vuokaan. Ripottele kalan pintaan korppujauhoja ja kypsennä vielä noin 10 minuuttia. Voit kytkeä uunista jo virran pois päältä.
- Tarjoa uunisiika keitettyjen perunoiden kanssa.
Saatat pitää myös yrttisestä paahdetusta siiasta.
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Rapeaksi paistettu siika
Kommentoi
Kommentoi juttua: Uunisiika sitruunakastikkeessa