Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Uunisiika sitruunakastikkeessa

Uunisiika tarjotaan tässä reseptissä kermaisessa sitruunalla raikastetussa kastikkeessa. Ohje on peräisin Kotilieden 1950-luvun "kokkikoulusta".

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Uunisiika sitruunakastikkessa

  • 3-4 kpl siikaa (fileenä 600-700 g)
  • suolaa
  • valkopippuria
  • 2 rkl margariinia
  • 1 sitruunan mehu
  • (2 rkl vettä)
  • 1 nippu ruohosipulia
  • 1 nippu persiljaa
  • 2-3 dl kermamaitoa
  • 1 rkl korppujauhoja

Valmistusohje

Uunisiika sitruunakastikkeessa tehdään 1950-luvun tyyliin näin:

Uunisiika sitruunakastikkeessa saa ihana maun tuoreesta ruohosipulisilpusta ja mehevyyttä kermasta.

  1. Perkaa ja fileoi siiat. Nahkaa ei tarvitse poistaa. Mausta suolalla ja pippurilla ja nosta voideltuun uunivuokaan. Lisää sitruunamehua ja runsaasti hienoksi silputtua ruohosipulia ja persiljaa.
  2. Kypsennä 200 asteessa noin 10 minuuttia.
  3. Kuumenna kermamaito ja lisää vuokaan. Ripottele kalan pintaan korppujauhoja ja kypsennä vielä noin 10 minuuttia. Voit kytkeä uunista jo virran pois päältä.
  4. Tarjoa uunisiika keitettyjen perunoiden kanssa.

Saatat pitää myös yrttisestä paahdetusta siiasta.

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Rapeaksi paistettu siika


Kommentoi

Kommentoi juttua: Uunisiika sitruunakastikkeessa

Sinun täytyy kommentoidaksesi.