Vadelmainen kerroskiisseli
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Kookoskiisseli
- 1 prk ( 400 g) kookosmaitoa
- 2 rkl sokeria
- 3 rkl maissitärkkelystä
- 4 rkl vettä
- 1 tl vaniljasokeria
Vadelmakiisseli
- 5 dl laimennettua vadelmamehua
- 2.5 rkl maissitärkkelystä
- 2 dl vadelmia
Pinnalle
- 1 rkl sokeria
Valmistusohje
1. Kiehauta kattilassa kookosmaito ja sokeri. Sekoita maissitärkkelys veteen. Nosta kattila syrjään ja valuta suurus kattilaan ohuena nauhana samalla sekoittaen. Nosta kattila takaisin liedelle ja anna kiisselin pulpahtaa pari kertaa. Mausta vaniljasokerilla, anna jäähtyä.
2. Mittaa kylmä mehu kattilaan. Ripottele joukkoon maissitärkkelysjauhot. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli kiehahtaa ja saostuu. Nosta kattila liedeltä. Lisää vadelmat. Anna jäähtyä.
3. Jaa kookoskiisseli annosmaljoihin ja anna jäähtyä hetken. Lisää pinnalle vadelmakiisselikerrokset.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Vadelmainen kerroskiisseli