Reseptit

Vadelmainen kerroskiisseli

Ainekset

Kookoskiisseli

  • 1 prk ( 400 g) kookosmaitoa
  • 2 rkl sokeria
  • 3 rkl maissitärkkelystä
  • 4 rkl vettä
  • 1 tl vaniljasokeria

Vadelmakiisseli

  • 5 dl laimennettua vadelmamehua
  • 2.5 rkl maissitärkkelystä
  • 2 dl vadelmia

Pinnalle

  • 1 rkl sokeria

Valmistusohje

Vadelmainen kerroskiisseli

1. Kiehauta kattilassa kookosmaito ja sokeri. Sekoita maissitärkkelys veteen. Nosta kattila syrjään ja valuta suurus kattilaan ohuena nauhana samalla sekoittaen. Nosta kattila takaisin liedelle ja anna kiisselin pulpahtaa pari kertaa. Mausta vaniljasokerilla, anna jäähtyä.

2. Mittaa kylmä mehu kattilaan. Ripottele joukkoon maissitärkkelysjauhot. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli kiehahtaa ja saostuu. Nosta kattila liedeltä. Lisää vadelmat. Anna jäähtyä.

3. Jaa kookoskiisseli annosmaljoihin ja anna jäähtyä hetken. Lisää pinnalle vadelmakiisselikerrokset.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Vadelmainen kerroskiisseli

Sinun täytyy kommentoidaksesi.