Valkosipulinen jogurttikastike
Valkosipulinen jogurttikastike on monikäyttöinen. Se sopii liharuokien kanssa, erityisesti grillatun lampaanlihan kaverina, salaatinkastikkeeksi ja kalan sekä höyrytettyjen kasvisten höystäjäksi.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Valkosipulinen jogurttikastike
- 2 dl maustamatonta jogurttia
- ½ kpl tuoretta kurkkua
- 2 kpl valkosipulinkynttä
- tuoretta minttua, tilliä tai ruohosipulia
- sitruunapippuria
Valmistusohje
Valkosipulinen jogurttikastike valmistuu näin helposti:
- Hienonna valkosipulinkynnet tai puserra ne suoraan jogurttiin.
- Hienonna puolikas kurkku ja sekoita jogurtin joukkoon
- Mausta jogurttikastike sitruunapippurilla ja hienonnetulla mintulla, tillillä tai ruohosipulilla.
- Pidä jogurttikastike kylmässä.
- Raikas valkosipulinen jogurttikastike maistuu kalan, lihan, salaatin ja keitettyjen tai höyrytettyjen vihannesten kuten kukkakaalin tai porkkanoiden kanssa.
Katso myös: Grilliruokien maukkaat lisukkeet – tarjoa näitä grilliherkkujen kanssa
Lue myös Anna.fi/Ruoka: Kastike kruunaa aterian – kokeile pähkinäistä satayta, tulista romescoa ja yrttistä chermoulaa
Kommentoi
Kommentoi juttua: Valkosipulinen jogurttikastike