Valkosipuliperunat
Valkosipuliperunat ovat perunalisukkeiden klassikkoja. Tässä reseptissä valkosipuliperunat tehdään ilman kermaa, ensin pannulla paahtaen ja sen jälkeen uunissa muhittaen. Tuore timjami viimeistelee perunaherkun.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
Valkosipuliperunat uunissa
- 600 g perunoita viipaleina
- tai pakasteperunaviipaleita
- 1 silputtu sipuli
- 2-3 valkosipulinkynttä
- 1-2 rkl oliiviöljyä
- (mustapippuria)
- yrttisuolaa tai suolaa
- (tuoretta timjamia)
Valmistusohje
Valkosipuliperunat voi tehdä uunissa ilman kermaa näin:
- Pese, kuori ja viipaloi 600 grammaa perunoita. Voit käyttää myös kaupan pakastealtaan valmiita perunaviipaleita.
- Kuori ja silppua sipuli ja kaksi tai kolme valkosipulinkynttä.
- Kääntele perunaviipaleet parissa ruokalusikallisessa oliiviöjyä pannulla silputun sipulin ja valkosipulin kanssa.
- Kaada perunat uunivuokaan ja ripottele väliin yrittisuolaa tai tavallista suolaa ja halutessasi mustapippuria. Peitä uunivuoka kannella tai foliolla ja kypsennä valkosipuliperunoita 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Perunoiden kypsennysaika riippu perunalajikkeesta ja perunaviipaleen paksuudesta. Kokeile perunoiden kypsyyttä haarukalla tai ohuella puutikulla.
- Nauti valkosipuliperunat lammasruoan kanssa.
Lue myös: Kaipaatko ideoita perunaruokiin? Rouva Kasvis paljastaa suosikkiohjeensa – perunaruusut
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Provencelaiset perunat
Kommentoi
Kommentoi juttua: Valkosipuliperunat
Eipä voi oikein kommentoida, kun ei voi reseptiä edes loppuun kun mainokset sotkevat tekstin 😬
Siinä oikeassa yläkulmassa on palkki jossa lukee OHJE , klikkaa siitä niin saat valmistusohjeet näkyville.
Sama juttu. Pirullista.