Vaniljakiisseli
Vaniljakiisseli valmistuu alle puolessa tunnissa. Se sopii sekä arkeen että juhlaan. Kiisselin voi koristella tuoreilla marjoila ja hedelmillä.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
Ainekset
Vaniljakiisseli
- 0.5 l kulutusmaitoa
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 2-3 rkl sokeria
- 1 rkl perunajauhoja
- 1 muna
- 1 rkl voita
- 1 tl vaniljasokeria
- puolikkaan sitruunan raastettu kuori
päälle:
- tuoreita mansikoita viipaleina
Valmistusohje
Vaniljakiisseli valmistuu näin.
1. Sekoita paksupohjaisessa kattilassa maito, vehnäjauhot ja sokeri.
2. Kuumenna pohjaa myöten sekoittaen miedolla lämmöllä kunnes sakenee. Saosta vielä uudelleen pieneen maitotilkkaan sekoitetuilla perunajauhoilla. (Nosta kattila liedeltä, lisää suurus sekoittaen ja anna kiehahtaa sekoittamatta.)
3. Vatkaa muna hiukan jäähtyneeseen kiisseliin. Lisää samalla voi, vaniljasokeri ja pestyn sitruunan raastettu kuori.
4. Kaada kiisseli kulhoon ja ripottele sen pinnalle hiukan sokeria. Jäähdytä. Viipaloi mansikat pinnalle juuri ennen tarjoamista.
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Kahden kerroksen kiisseli
Kommentoi
Kommentoi juttua: Vaniljakiisseli