Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Vietnamilainen kalakeitto

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

  • 400 g kuhafileetä
  • 400 g kirjolohifileetä
  • 1 rkl kalakastiketta
  • 2 kpl valkosipulinkynsiä
  • 2 kpl salottisipulia
  • 2 kpl chiliä
  • 2 kpl kevätsipulia
  • 1.5 rkl tuoretta inkivääriä
  • 2-3 sitruunaruohoa
  • 2 rkl öljyä
  • 1 l vettä
  • 2 rkl kalakastiketta
  • tai äyriäisfondia
  • 3 rkl tamarinditahnaa
  • 1 rkl fariinisokeria
  • kahden limetin mehu
  • 2 dl ananaspaloja
  • 2 kpl pihvitomaatteja
  • tuoretta korianteria
  • rouhittua mustapippuria
  • bambusuikaleita
  • 100 g mungpavun ituja
  • (katkarapuja)

Valmistusohje

 

  1. Paloittele kalafileet, mausta kalakastikkeella ja valkosipulilla.
  2. Kuullota öljyssä silputtu sipuli, chili, kevätsipuli, inkivääriraaste ja sitruunaruoho. Lisää joukkoon vesi, kalakastike tai fondi, tamarinditahna, sokeri ja limettimehu. Hauduta noin 30 minuuttia.
  3. Halkaise tomaatit, poista siemenet ja kuutioi tomaatit. Lisää tomaattikuutiot, ananaspalat, bambusuikaleet, korianteri, pippuri ja pavunidut sekä kalapalat liemeen. Kypsennä hiljalleen noin 10 minuuttia. Tarkista maku ja tarjoa heti.
  • vinkki: Mausteseoksen voi korvata chilitahnalla ja siruunaruohotahnalla.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Vietnamilainen kalakeitto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.