Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Virolainen perunasalaatti

Virolainen perunasalaatti on Virossa suosittu ruoka, ja siihen voidaan lisätä kaikkea kasviksista makkaraan. Tärkeintä on kastike. Se nimittäin sekoitetaan majoneesista ja smetanasta. Monien virolaisten mielestä heidän oma majoneesinsa on ylivertaista muihin verrattuna, joten ensi kerralla lahden toisella puolella käydessäsi nappaa mukaan purkki jos toinenkin.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Virolainen perunasalaatti

  • 6 perunaa (kiinteä lajike)
  • 2 keitettyä porkkanaa
  • 2 kananmunaa
  • 200 g palvikinkkua tai lauantaimakkaraa
  • 2-3 suolakurkkua
  • 1 ps (100 g) kevätsipulia

Kastike

  • 2 dl valmista majoneesia
  • 2 dl smetanaa
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria

Valmistusohje

Virolainen perunasalaatti valmistuu helposti näin:

  1. Pese ja keitä perunat sekä porkkanat kuorineen kypsiksi. Jäähdytä, kuori ja paloittele kulhoon.
  2. Keitä kananmunia 10 minuuttia, valuta ja jäähdytä munat. Kuori ja lohko munat.
  3. Kuutioi kinkku ja suolakurkut. Hienonna kevätsipulit. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
  4. Lisää kaikki ainekset kulhoon munia lukuunottamatta ja sekoita varovasti nostellen. Lisää lopuksi kananmunat. Anna maustua jääkaapissa muutama tunti. Tarjoa virolainen perunasalaatti leivän kanssa tai lisukkeena.

Vinkki! Virolaiseen perunasalaattiin lisätään usein myös herneitä.

virolainen perunasalaatti
Virolainen perunasalaatti silataan tuhdilla majoneesikastikkeella.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 7/2024.

Lue myös Anna.fi: Peruna-pekoni-hernesalaatti


Kommentoi

Kommentoi juttua: Virolainen perunasalaatti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.