Reseptit

Yrttejä ja kasviksia

Ainekset

  • porkkanaa, kukkakaalia, parsakaalia, kesäkurpitsaa, papuja, paprikaa, tomaattia
  • suolaa, mustapippuria
  • valkosipulia
  • basilikaa, timjamia
  • öljyä

Valmistusohje

Yrttejä ja kasviksia
  1. Keitä kasvikset vedessä tai höyrytä ne kypsiksi, mutta vielä rakenteeltaan kiinteiksi. Ellet tarjoa kasviksia heti kuumina, valuta ja jäähdytä ne nopeasti kylmässä vedessä. Näin kasvisten väri, maku ja ravintoarvo säilyvät hyvin.
  2. Viillä tomaatteihin ristiviilto, kasta ne kiehuvan kuumaan veteen ja poista kuori. Halkaise tomaatit ja mausta suolalla ja musta- tai sitruunapippurilla.
  3. Halkaise paprikat, poista siemenet ja väliseinä. Kuumenna uunin grilli ja laita puolikkaat grilliritilälle lähelle uunin sähkövastusta. Kuumenna noin 5 minuuttia tai kunnes kuori osittain mustuu. Nosta puolikkaat pihdeillä muovipussiin, anna hikoilla 20-30 minuuttia, niin nahkamainen kuori irtoaa helposti. Suikaloi paprikat.
  4. Mausta lämpimät kasvikset viinietikkakastikkeella tai kuumenna kasvikset nopeasti wokissa, muurinpohja- tai paellapannussa. Pavut voit maustaa öljyllä ja hienonnetulla valkosipulilla. Sirottele mausteeksi basilikaa tai timjamia.
  • Tarjoa kasvisten kanssa yrttikastiketta: Sekoita yhtä paljon maitorahkaa ja kevyttä ranskankermaa. Lisää joukkoon sinappia tai kiehautettua, hienonnettua nokkosta tai pinaattia. Mausta kastike hienonnetulla basilikalla, ruohosipulilla, tillillä, kirvelillä tai rakuunalla. Lisämakua antavat tarvittaessa valkosipuli, mustapippuri ja sitruunamehu.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Yrttejä ja kasviksia

Sinun täytyy kommentoidaksesi.