Yrtti-sellerisipsit
Yrtti-sellerisipsit maistuvat sellaisenaan dippikastikkeen kera tai muiden ruokien lisukkeena. Tuplafriteeraus takaa superrapean lopputuloksen.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Yrtti-sellerisipsit:
- 600 g mukulaselleriä
- ½ dl sitruunamehua
Friteeraukseen
- auringonkukka- tai paistoöljyä
- 3-5 oksaa sitruunatimjamia
- ¼ tl sormisuolaa
Valmistusohje
Yrtti-sellerisipsit tehdään helposti näin:
1. Paloittele selleri ja kuori palat. Viipaloi pienemmiksi paloiksi. Leikkaa selleripalat noin puolen sentin viipaleiksi. Leikkaa viipaleet sitten ohuiksi ja pitkiksi, tulitikkumaisiksi suikaleiksi. Mandoliinin ohuella raastinterällä suikaloiminen käy nopeasti. Pirskota suikaleiden päälle heti sitruunamehua ja kääntele ne kunnolla mehussa.
2. Lämmitä öljy valurautapadassa. Friteeraa suikaleet kahteen kertaan. Ensimmäisellä kerralla noin minuutti ja toisella kerralla, kunnes ne ovat kauniin ruskeita ja rapeita.
3. Lisää loppuvaiheessa kuuman öljyn joukkoon hieman riivittyjä sitruunatimjamin lehtiä. Varo roiskuvaa öljyä! Valuta sipsit kuiviksi talouspaperin päällä. Mausta sellerisipsitt sormisuolalla.
Lue myös: Juuriselleri tuo vaihtelua arkiruokiin
Lue myös Anna.fi/ruoka: Selleriranskalaiset
Kommentoi
Kommentoi juttua: Yrtti-sellerisipsit