Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Yrtti-sellerisipsit

Yrtti-sellerisipsit maistuvat sellaisenaan dippikastikkeen kera tai muiden ruokien lisukkeena. Tuplafriteeraus takaa superrapean lopputuloksen.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Yrtti-sellerisipsit:

  • 600 g mukulaselleriä
  • ½ dl sitruunamehua

Friteeraukseen

  • auringonkukka- tai paistoöljyä
  • 3-5 oksaa sitruunatimjamia
  • ¼ tl sormisuolaa

Valmistusohje

Yrtti-sellerisipsit tehdään helposti näin:

1. Paloittele selleri ja kuori palat. Viipaloi pienemmiksi paloiksi. Leikkaa selleripalat noin puolen sentin viipaleiksi. Leikkaa viipaleet sitten ohuiksi ja pitkiksi, tulitikkumaisiksi suikaleiksi. Mandoliinin ohuella raastinterällä suikaloiminen käy nopeasti. Pirskota suikaleiden päälle heti sitruunamehua ja kääntele ne kunnolla mehussa.

2. Lämmitä öljy valurautapadassa. Friteeraa suikaleet kahteen kertaan. Ensimmäisellä kerralla noin minuutti ja toisella kerralla, kunnes ne ovat kauniin ruskeita ja rapeita.

3. Lisää loppuvaiheessa kuuman öljyn joukkoon hieman riivittyjä sitruunatimjamin lehtiä. Varo roiskuvaa öljyä! Valuta sipsit kuiviksi talouspaperin päällä. Mausta sellerisipsitt sormisuolalla.

Lue myös: Juuriselleri tuo vaihtelua arkiruokiin

Lue myös Anna.fi/ruoka: Selleriranskalaiset


Kommentoi

Kommentoi juttua: Yrtti-sellerisipsit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.