Helppo pääsiäisateria syntyy kevään kunniaksi
Nyt kutsutaan ystävät kylään ja katetaan tarjolle helppo pääsiäisateria.
Pääsiäisateria mietinnässä? Ei hätää Kotilieden suosikkiresepteistä löytyy monia hyviä vaihtoehtoja pääsiäisruoaksi. Katso tästä valmis menu ja nappaa pääsiäisen parhaat ohjeet.
Varaa pääsiäisen pyhinä aikaa herkuttelulle. Pane lammas uuniin, kata pöytä ja kutsu ystävät syömään. Pääsiäisateria on herkullinen yhdistelmä perinteitä ja tuoreita makuja.
Tämä pääsiäisateria rakentuu salaateista ja pienistä suupaloista, suussa sulavista karitsanpihveistä ja suklaisesta jälkiruoasta.
Pääsiäisen ateria alkaa juhlavasti kuplivalla veriappelsiinimimosalla. Pariisin Ritz-hotellissa kehitelty Mimosa-juoma saa uuden muodon jäädytettävällä veriappelsiinimehujäällä.
Pääsiäispyödän näyttävä alkuruoka on raikas katkarapusalaatti, joka tarjoillaan triflen eli kerrosjälkiruoan tavoin. Hienonna rapea roomansalaattikerä reilunkokoisen tarjoilukulhon pohjalle. Nosta päälle kerroksittain tomaatti-punasipuliseos, avokadot, pakasteherneet ja lusikoi pinnalle katkaravut. Valuta päälle oliiviöljy ja hienonna pinnalle korianteria.
Alkupaloina maistuvat myös lohi-ricotta– ja vuohenjuusto-krassipestoleipäset. Krassipesto syntyy pinjansiemenistä, tuoreesta krassista ja basilikasta. Seos maustetaan valkosipulilla, suolalla ja rouhitulla mustapippurilla sekä notkistetaan oliiviöljyllä. Pesto säilyy puhtaaseen purkkiin säilöttynä jääkaapissa noin viikon. Ihanat leipäset maistuvat myös pääsiäisillan huikopaloina viinilasillisen kanssa. Tee niitä kerralla kunnon satsi ja nauti.
Kanamunat kuuluvat pääsiäisaterian vakioruokiin. Valmista vaihteeksi todella helpot guacamolemunat, jotka ovat mainion keväinen alkupala. Siinä keitetyt kanamunat saavat täytteekseen avokadosta tehdyn herkullisen guacamolen, joille jalapeno antaa mukavaa potkua ja täpäkkyyttä.
Pääsiäisen mausteita ovat hienostunut inkivääri, sähäkkä chili ja lempeä basilika. Joukkoon mahtuu myös hymyilevä korianteri. Tarjoa pääruoaksi inkiväärimarinoituja karitsanpihvejä, rapeita perunapihvejä ja avokado-valkosipuliaiolia. Lisukkeena maistuvat seesamilla maustetut pavut. Pääruoan kylkeen sopii mainiosti vaikkapa rouheinen pataleipä, jota dipataan aterialla oliiviöljy-basamico-seokseen.
Pääsiäisenä keittiössä tuoksuvat myös suklaa ja vanilja, kun juhlapöytään leivotaan makea herkku. Suklaistakin suklaisempi pääsiäisen suklaamoussekakku voidaan koristella oman mielen mukaan suklaamunilla, pääsiäiskaramelleilla tai suklaalastuilla.
Jos kaipaat keveämpää, jälkiruokana tai kahvin kera tarjoiltava raikas sitruunaleivos kruunaa myös tyylikkäästi aterian.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Helppo pääsiäisateria syntyy kevään kunniaksi