Mitä ruokaa valmistaisit broilerista? Arkinen broileri on raaka-aine, joka sopii useimmille ja jota voi maustaa monella tavoin.

Uunibroileri on helppo ja nopea ruoka, joka syntyy pienellä budjetilla. Sitruuna ja purjo antavat ruoalle lisämakua. Viimeisen silauksen antavat hunaja sekä sitruuna-timjami.

Aasialainen kanasalaatti

Aasialainen kanasalaatti syntyy kaalista, porkkanasta ja kurkusta. Salaatti saa lisärousketta pähkinöistä. Mausteinen kastike antaa salaatin miedoille kasviksille ja tutulle broilerille makua ja lämpöä.

Retroherkku wieninleike syntyy myös broilerista. Leikkeet leivitetään ja paistetaan voissa, ja ne tarjoillaan kapristen, anjoviksen ja sitruunan kera.

Hoisin-koivet

Aasialaiset broilerinkoivet saavat kypsyä ensin uunissa meheviksi limellä ja soijalla valeltuina. Kypsät koivet dipataan tiukasti maustetussa, siirappisessa hoisin-kastikkeessa ja ne maistuvat sellaisinaan, salaatin, nuudelin tai riisin kanssa.

Toipilas-ruokanakin tunnettu, lempeänmakuinen kanakeitto maistuu vaikkapa talvisella arkiaterialla. Lämmittävä keitto saa makua runsaista juureksista sekä persiljasta ja timjamista.

Ramen broilerista

Japanilaisittain maustettu ramen on puolestaan vatsaystävällinen, miedonmakuinen, lämmittävä ja pitkälieminen hyvänolonkeitto. Liemi saa makua muun muassa miso-tahnasta ja mirin-riisiviinistä.

Kanacurry sakeutetaan muhevasti bataatilla. Intialainen currytahna antaa ruoalle lämpöä ja kookosmaito viimeistelee ruoan pehmeäksi.

Gremolatabroileri

Gremolata-broileri on helppo, mutta sitäkin maukkaampi ruoka, joka tuo mieleen Italian auringon. Mantelisella gremolatalla kuorrutettu ja makeilla tomaateilla virkistetty uunibroileri maistuu pastan kera.

Lue lisää:

Mausteisia ja helppoja broileriruokia
Kevyt broileriruoka neljällä tavalla
Vinkit broilerin maustamiseen
Ruoka.fi: Broilerikerrosleivät