Leivo patonki ja valitse herkulliset täytteet
Trendikäs katuruoka on helppoa, herkullista ja täyttävää. Yksi parhaimmista street kitchenin antimista on täytetty patonki, joka voi pitää sisällään makuja maailman eri kolkista. Ruokaisa patonki on mainio retki- tai lounaseväs, jonka maku vain paranee ruokataukoa odotellessa.
Täydellisen patongin valmistus vie hieman aikaa, mutta se palkitsee vastustamattomalla maullaan. Vehnäjauhoista, vedestä ja hiivasta vaivataan ihanan pehmeä taikina, joka muotoillaan pitkulaisiksi leipäsiksi. Kohonneet patongit nostetaan kuumaan uuniin, jonka pohjalle roiskaistaan vettä rapean pinnan aikaansaamiseksi. Kypsät, jäähtyneet patongit halkaistaan ja täytetään mielenkiintoisilla mauilla.
McPatonki – patonki pikkelöidyillä kasviksilla yhdistää rehdin ranskalaisia makuja vietnamilaisen keittiön tulisiin aromeihin. Patonki saa mehevyyttä perinteisestä majoneesista, jota sipaistaan reilu kerros halkaistun patongin väliin. Ruokaisuutta ja maukasta suolaisuutta leipään tuovat ohuet maalaispateeviipaleet. Pikkelöidyt kasvikset ovat ehdoton lisä täytteisiin, jolloin leivän väliin sujautetaan etikkaliemessä maustuneita porkkana-, kurkku- ja kukkakaalisuikaleita. Maukas katuruokaherkku viimeistellään vietnamilaisesta keittiöstä tutuilla chilillä ja korianterilla.
Lue myös Anna.fi: Näin teet klassiset kolmioleivät katkaraputäytteellä
Kommentoi
Kommentoi juttua: Leivo patonki ja valitse herkulliset täytteet