Ruoka

Tunnista kypsä vesimeloni ja kurkkaa raikkaimmat melonireseptit – syöntivalmiin melonin erottaa tuoksusta ja painosta

Tiedätkö, kuinka kypsä vesimeloni tunnistetaan? Tämän jutun luettuasi tiedät. Nappaa samalla kesän parhaat vesimelonireseptit ja nauti.

Raikas vesimeloni ja kesä ovat lyömätön yhdistelmä. Kypsä vesimeloni voi olla vaikea tunnistaa, joten kokosimme vinkit, joiden avulla tunnistat kypsän hedelmän.

Katso myös kätevä ohje vesimelonin pilkkomiseen sekä herkulliset ja helpot reseptit, jotka sopivat täydellisesti hellepäiviin ja kesän grillijuhliin.

vesimeloni

Ja muista: jos vesimelonin valinta ei osunut nappiin, kokonaista raakaa vesimelonia voi kypsyttää huoneenlämmössä.

4 keinoa tunnistaa kypsä vesimeloni

1. Tuoksuttele hedelmää

Satokausikalenterin mukaan kypsän vesimelonin tunnistaa haistamalla sen kukkaperää. Jos se ei tuoksu melonille, hedelmä ei ole kypsä.

2. Punnitse vesimeloni

Mitä painavampi meloni on, sitä parempi. Vesimelonia on hyvä punnita omissa käsissä. Jos meloni tuntuu painavammalta kuin mitä sen koko antaisi olettaa, kannattaa meloni siirtää ostoskoriin.

3. Etsi keltainen piste

Vesimelonin kuoreen ilmestyy läiskä kohtaan, missä melonin kuori on ollut maassa. Kun läiskä on keltainen, on vesimeloni kypsä.

4. Koputa vesimelonia

Koputa vesimelonin kuorta kevyesti ja kuuntele millainen ääni kopautuksesta syntyy. Kypsä vesimeloni päästää syvän onton äänen.

Lähteet: The kitchen, Satokausikalenteri

Ei tahroja, ei sotkua: pilko kypsä vesimeloni käteviksi paloiksi

Pitkin käsivartta valuva hedelmämehu on tuttu ongelma vesimelonia syödessä. Sotkut ja tahrat on kuitenkin helppo eliminoida, kun pilkot vesimelonin näppäriksi lohkoiksi perinteisten siivujen sijaan.

Suuhun sopivia paloja on helppo napsia evääksi tai välipalaksi. Katso videolta, kuinka pilkkominen onnistuu hetkessä.

Pilko kypsä vesimeloni käteviksi suupaloiksi.

Vesimeloni raikastaa salaatit

Vesimeloni tuo piristävää vaihtelua salaatteihin raikkaalla maullaan ja viehkolla ulkonäöllään. Vesimelonisalaatin tarjoilutapoja on monia. Tee koverretusta vesimeloninkuoresta astia vesimelonisalaatille tai tarjoa salaatin ainekset tikuissa. Yhdistele salaattiin kesän herkkuja; mansikoita, tuoretta kesäsipulia, retiisejä, herneitä, erilaisia salaatteja ja yrttejä. Juustoja unohtamatta.

Meloni ja feta ovat mainio makupari. Sirottele makuparin päälle vielä oliiviöljyä ja mintun lehtiä ja aromit pääsevät oikeuksiinsa. Vesimelonitikut maistuvat parhaimmillaan jääkaappikylminä.

Hempeän makea vesimeloni ja kesän auringossa kypsynyt mansikka sopivat hyvin yhteen. Mainio trio syntyy, kun yhdistät mansikka-vesimelonisalaattiin suolaisuutta tuovan fetan.

Libanonilainen jogurttijuusto, labneh kruunaa tuoreella mintulla maustetun vesimelonilla höystetyn vuonankaalisalaatin.

Yllätä vesimelonilla kesän grillijuhlissa

Vesimeloni on grillijuhlien piristysruiske. Teet siitä hetkessä näyttäviä kuumia tai virkistävän viileitä kesäjuhlien herkkuja, joita koko perhe rakastaa.

Vesimelonista ja marjoista syntyy raikas kesäpäivän juoma. Marja-vesimelonislush eli jäähilejuoma valmistuu vaivattomasti, sillä tehosekoitin tekee melkein koko työn puolestasi.

Upea ja terveellinen vesimelonikakku yllättää helppoudellaan ja maistuu ihanan raikkaalta. Olisiko tästä kakusta jopa perinteisen kermakakun korvaajaksi? Kaunis kakku valmistuu ilman uunia. Tarvitset vain vesimelonin, kermaa, rahkaa, sokeria ja limen sekä mieleisiäsi marjoja kakun koristeeksi.

Vesimelonista on myös grilliruoaksi. Leikkaa kauniit viipaleet tai sujauta lohkot tikkuihin ja paahda pintaan grilliraidat. Tämä herkku maistuu grillatun fetan, lihan tai kasvisten kanssa.

Perheen pienimpien suosikki kesähelteellä on taatusti mehujää. Kokeile vesimelonin kanssa esimerkiksi kiiviä ja tee grillijuhlien hittijälkkärit.

Paitsi salaattikulhon, vesimelonista koverrat myös näyttävän kesäjuhlien boolimaljan.

Lue myös Anna.fi: Kesäjuhliin vesimelonia ja leipäjuustoa

Juttua on muokattu 9.6.2023 klo 12.45.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Tunnista kypsä vesimeloni ja kurkkaa raikkaimmat melonireseptit – syöntivalmiin melonin erottaa tuoksusta ja painosta

Sinun täytyy kommentoidaksesi.