Provencelainen kananpoika tuo ranskalaisen tuulahduksen loppiaisen juhlapöytään. Kokonainen broileri täytetään sitruunalla, timjamilla ja valkosipulilla. Tilkka valkoviiniä uunivuoan pohjalla varmistaa, että kananpoika pysyy mehevänä paiston aikana. Näyttävän broilerin rinnalla tarjoillaan hunajaisia uunijuureksia, jotka ihastuttavat värikkyydellään ja keveydellään.

Paahdettua siikaa ja pariisinperunoita

Kalaruokien ystävä loihtii loppiaiseksi paahdettua siikaa. Suomustetut kalafileet kypsyvät uunin grillivastusten alla muutamassa minuutissa ja maku on ihanan täyteläinen sitruunaisen maustevoin ansiosta. Siian seurana nautitaan pikkuruisia pariisinperunoita, joita myydään kaupassa esikeitettyinä. Annos viimeistellään piparjuurituorejuustosta ja ranskankermasta sekoitetulla kastikkeella.

Porsaankyljykset ja bataattiranskalaisia

Mehevät porsaankyljykset ovat miehinen valinta loppiaisen aterialle. Paksut lihanpalat ruskistetaan ensiksi pannulla, jonka jälkeen ne jälkikypsennetään uunissa. Paiston loppuvaiheessa kyljyksiä valellaan voimakkaan makuisella viskiglaseerauksella. Tuhdin liharuoan seurana maistuvat juhlavat hasselbackan perunat, joiden pinta hunnutetaan juustoraasteella ja korppujauhoilla.

Testaa myös näitä ruokia:
Hyvää helposti! Kypsennä koko ateria uunissa – 3 herkullista ohjetta
Gluteenittomat pataruoat arkeen ja juhlaan – 5 mehevää ohjetta
Mokka maustaa lihat ja kastikkeet – käytä kahvia ruoanlaitossa
Porsaankyljykset ja muita liharuokia
Ruoka.fi: Mehevä paahtopaisti – näillä vinkeillä onnistut