Aasialainen kasviskeitto
Aasialainen kasviskeitto saa rutkasti makua aasialaisista tuoreista mausteista, kuten sitruunaruohosta, inkivääristä ja valkosipulista. Aasialainen kasviskeitto tarjotaan riisikepakoiden kera, mutta sen lisukkeeksi sopivat myös nuudelit, keitetty kananmuna, mungpavun idut ja katkaravunpyrstöt.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
Ainekset
Aasialainen kasviskeitto
- 2 kpl valkosipulinkynttä
- 2 kpl sitruunaruohon vartta
- 3 cm:n pala tuoretta inkivääriä
- noin ½ l kasvislientä
- 100 g siitakesieniä
- 1 kpl paksoi eli pinaattikiinankaali
- 1 kpl punainen paprika
- 100 g sokeriherneitä
- ½ kpl punainen chili
- 2 rkl kalakastiketta
Riisikepakot
- 1 ½ dl risottoriisiä
- 1 dl vahvaa juustoraastetta, esim. mustaleimaemmental
- 1 kpl kananmuna
- ½ tl chilirouhetta
- 1 ripaus suolaa
- 3 rkl hienonnettua tuoretta korianteria
- 1 ½ dl pankojauhoja eli japanilaistyyppistä korppujauhoa
Friteeraamiseen
- kasviöljyä
Valmistusohje
Aasialainen kasviskeitto ja riisitikut valmistuvat näin:
Aasialainen kasviskeitto syntyy monista tuoreista mausteista, kuten sitruunaruohosta, inkivääristä ja valkosipulista. Ne tuovat rutkasti makua liemeen.
1. Valmista ensin riisitikut. Keitä riisi suolalla maustetussa vedessä. Valuta vesi pois, mutta älä huuhtele riisiä. Lisää joukkoon juustoraaste. Anna jäähtyä hetki ja sekoita joukkoon muna ja mausteet. Anna jäähtyä kunnolla.
2. Valmista kasviskeitto. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Poista sitruunaruohoista muutama kerros ulointa osaa sekä kuivat päät ja tyvi. Murskaa veitsenlappeella pehmeät osat hienoksi ja hienonna pieniksi paloiksi. Kuori ja raasta inkivääri. Kiehauta kasvisliemi ja lisää joukkoon valkosipulit, sitruunaruoho ja inkivääri.
3. Viipaloi tai halkaise siitakesienet. Pilko paksoi ja paprika. Suikaloi sokeriherneet ja halkaistu chili, josta on poistettu kanta, siemenet ja valkoinen osa. Lisää kasvikset ja kalaliemi liemeen. Anna kasviskeiton kiehua 3-4 minuuttia. Kasvikset saavat jäädä napakoiksi.
4. Sekoita jäähtyneen riisiseoksen joukkoon hienonnettu korianteri. Muotoile riisiseoksesta 8 pitkulaista riisitikkua ja pyöräytä ne pankojauhoissa. Friteeraa rasvassa kauniin ruskeiksi 3-4 minuuttia. Työnnä kuumiin pötköihin puutikut ja tarjoile aasialaisen kasviskeiton lisänä.
Katso myös: Aasialainen varhaiskaali-nuudelisalaatti
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Pho-keitto ei jätä ketään kylmäksi
Kommentoi
Kommentoi juttua: Aasialainen kasviskeitto