Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Ahvenanmaan pannukakku

Ahvenanmaan pannukakku on Oolannin tunnetuin perinneruoka, joka sopii arkeen ja juhlaan. Pannukakku valmistuu alle 30 minuutissa, kunhan teet riisi- tai mannapuuron jo aiemmin valmiiksi. Tutun luumuhillon sijaan pannarin kanssa sopii tarjota tyrnikermaa tai vaikkapa omenahilloa.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Ahvenanmaan pannukakku

  • 2 rkl voita tai muuta rasvaa
  • 4 kpl munaa
  • 5 dl maitoa
  • 3 dl riisi- tai mannapuuroa
  • 0.5 tl suolaa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 rkl kardemummaa
  • 2 dl vehnäjauhoja

Valmistusohje

Ahvenanmaan pannukakku eli pannari tehdään näin helposti:

  1. Voitele uunipannulle levitetty leivinpaperi. Kuumenna uuni 225-asteiseksi.
  2. Vatkaa munat kevyesti, lisää muut ainekset ja kaada seos pellille. Paista 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
  3. Tarjoa Ahvenanmaan pannukakku kermavaahdon ja keitettyjen luumujen, marja– tai hedelmähillon kanssa. Ahvenanmaalaisen pannukakun seuraksi sopii hyvin myös tyrnihillolla maustettu kermavaahto tai kardemummalla ryyditetty omenahilloke.

Ahvenanmaamenu: Keväiset oolanninperunat ja ahvenfileet

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Täydellinen lettutaikina – näillä vinkeillä syntyvät rapeareunaiset letut!


Kommentoi

Kommentoi juttua: Ahvenanmaan pannukakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.