Airan pähkinäkakku
Airan pähkinäkakku on hasselpähkinöillä höystetty maukas kahvikakku. Se sopii niin talven kuin keväänkin juhlavaan kahvipöytään.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Kasvis
Ainekset
Airan pähkinäkakku
- 150 g margariinia tai voita
- 2 dl sokeria
- 1 muna
- 1 ½ dl kermaa tai maitoa
- 50-100 g karkeaksi rouhittua hasselpähkinää
- 200 g vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
vuoan leivittämiseen:
- margariinia tai voita
- hasselpähkinärouhetta
Valmistusohje
Airan pähkinäkakku leivotaan näin helposti: Airan pähkinäkakku
- Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna hyvin sekoittaen. Lisää kerma tai maito ja rouhitut pähkinät sekä keskenään sekoitetut jauhot, leivinjauhe ja vanilja siivilän läpi seuloen.
- Kaada taikina voideltuun ja pähkinärouheella leivitettyyn rengasvuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
Vinkki: Airan pähkinäkakku säilyy, kuten muutkin kuivakakut, huoneenlämmössä muutamia päiviä, mutta pähkinäkakun voi myös pakastaa.
Lue myös Anna.fi: Mehevä hedelmäkakku on mieluisa ruokalahja, jota voi tuunata monella tavoin – kokosimme parhaat ohjeet joulun herkullisiin kuivakakkuihin
Kommentoi
Kommentoi juttua: Airan pähkinäkakku
Tuo jauhomäärä on kyllä tosi paljon ja taikinasta tulee kova jos kaiken laittaa..
Minun kakusta taas tuli ”löysä”. Ei siis pysy koossa! Käytän gluteinitonta jauhoa, vaikuttaneeko asiaan?