Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Airan pähkinäkakku

Airan pähkinäkakku on hasselpähkinöillä höystetty maukas kahvikakku. Se sopii niin talven kuin keväänkin juhlavaan kahvipöytään.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Airan pähkinäkakku

  • 150 g margariinia tai voita
  • 2 dl sokeria
  • 1 muna
  • 1 ½ dl kermaa tai maitoa
  • 50-100 g karkeaksi rouhittua hasselpähkinää
  • 200 g vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria

vuoan leivittämiseen:

  • margariinia tai voita
  • hasselpähkinärouhetta

Valmistusohje

Airan pähkinäkakku leivotaan näin helposti: Airan pähkinäkakku

 

  1. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna hyvin sekoittaen. Lisää kerma tai maito ja rouhitut pähkinät sekä keskenään sekoitetut jauhot, leivinjauhe ja vanilja siivilän läpi seuloen.
  2. Kaada taikina voideltuun ja pähkinärouheella leivitettyyn rengasvuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Vinkki: Airan pähkinäkakku säilyy, kuten muutkin kuivakakut, huoneenlämmössä muutamia päiviä, mutta pähkinäkakun voi myös pakastaa.

Lue myös Anna.fi: Mehevä hedelmäkakku on mieluisa ruokalahja, jota voi tuunata monella tavoin – kokosimme parhaat ohjeet joulun herkullisiin kuivakakkuihin


Kommentoi

Kommentoi juttua: Airan pähkinäkakku

Kyökkis

Tuo jauhomäärä on kyllä tosi paljon ja taikinasta tulee kova jos kaiken laittaa..

Leipurritunari

Minun kakusta taas tuli ”löysä”. Ei siis pysy koossa! Käytän gluteinitonta jauhoa, vaikuttaneeko asiaan?

Sinun täytyy kommentoidaksesi.