Amerikkalainen juustokakku karpaloiden kera
Uunissa paistettu amerikkalainen juustokakku on taivaallinen, mehevä ja kuohkea. Tarjoa se yhdessä kevyesti hillottujen karpaloiden kanssa.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 14 annosta
Ainekset
pohja
- 150 g voita tai margariinia
- ½ dl sokeria
- 1 kananmuna
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte
- 3 kananmunaa
- 1 prk (500 g) maitorahkaa
- 1 prk (150 g) smetanaa
- 2 dl sokeria
- 1 appelsiinin raastettu kuori
- 1 rkl appelsiinimehua
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 rkl perunajauhoja
Pinnalle
- noin 300 g karpaloita
- 4 rkl marjalikööriä, esimerkiksi karpalo- tai glögijuomaa
- 1 dl hillosokeria
Valmistusohje
Amerikkalainen juustokakku uunissa valmistuu näin helposti:
1. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää kananmuna huolellisesti sekoittaen. Lisää vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Kääntele nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
2. Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota valkuaiset erikseen kovaksi vaahdoksi. Sekoita juustokakun täytteen loput ainekset hyvin keskenään ja lisää lopuksi joukkoon valkuaisvaahto varovaisesti nostellen.
3. Vuoraa irtopohjaisen kakkuvuoan pohja (halk. 24 cm) leivinpaperilla ja voitele reunat. Taputtele pohjataikina vuoan pohjalle ja reunoille. Valuta päälle täyteseos. Paista kakkua 175-asteisen uunin alatasolla noin tunti. Nosta juustokakku jäähtymään ja anna vetäytyä ennen tarjoilua.
4. Kuumenna kattilassa puolisulaneet karpalot, likööri ja hillosokeri. Anna karpaloiden kiehua muutama minuutti. Jäähdytä.
5. Irrota kakkuvuoka ja nosta juustokakku tarjolle. Poista paperi. Valuta jäähtyneet karpalot liemineen kakun päälle.
Vinkki: Amerikkalaisen uunissa paistetun juustokakun voi pakastaa ja sulattaa jääkaapissa ennen tarjoilua. Karpalokastikkeen voi korvata myös marjakastikkeella.
Lue myös Anna.fi: Näin syntyy Creme fraiche -juustokakku
Kommentoi
Kommentoi juttua: Amerikkalainen juustokakku karpaloiden kera