Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Amerikkalaiset maustepiparit

Ainekset

  • 1.5 dl siirappia
  • 2 dl sokeria
  • 200 g voita tai margariinia
  • 4 tl kanelia
  • 1 tl kardemummaa
  • 1.5 tl neilikkaa
  • 2 tl inkivääriä
  • 1.5 tl pomeranssinkuorta
  • 0.5 tl maustepippuria
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl kermaa
  • 2 tl soodaa
  • 9 dl vehnäjauhoja

koristeeksi:

  • kuorittuja manteleita

Valmistusohje

 

  1. Mittaa siirappi, sokeri, voi tai margariini, kaneli, kardemumma, neilikka, inkivääri, pomeranssinkuori ja maustepippuri kattilaan. Kiehauta ja anna jäähtyä.
  2. Lisää kananmunat yksi kerrallaan joukkoon. Sekoita taikinaan kerma. Yhdistä sooda jauhoihin ja lisää jauhot taikinaan, mutta älä vaivaa liikaa, ettei taikina sitkisty. Peitä taikina kelmulla ja anna maustua ja kiinteytyä yön yli viileässä.
  3. Kauli hauras taikina jauhotetulla pöydällä ohueksi levyksi ja ota siitä suuria pyöreitä kakkuja. Paina koristeeksi kuorittu manteli.
  4. Paista maustepiparit 200 asteessa noin 10 minuuttia. Nosta lastalla varovasti jäähtymään esimerkiksi tarjottimelle.
  • Maustepiparien tarina alkoi siitä, kun maustelaivat aikoinaan saapuivat Yhdysvaltojen itärannikon maustekaupunkien satamaan ja sikäläiset emännät alkoivat leipoa perinteisiä pipareitaan.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Amerikkalaiset maustepiparit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.