Amerikkalaiset taatelikakut
Amerikkalaiset taatelikakut ovat amerikkalaiseen tapaan suuria, makeita ja vähän övereitäkin. Pähkinöillä, taateleilla ja rusinoilla höystetyt keksit maustetan ripauksella kanelia.
- Kasvis
Ainekset
Amerikkalaiset taatelikakut:
- 2 ½ dl fariinisokeria
- 150 g pehmeää voita
- 1 muna
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 ½ dl kaurahiutaleita
- 2 ½ dl vehnäjauhoja
- ½ tl leivinjauhetta
- ½ tl ruokasoodaa
- ½ tl kanelia
- ripaus suolaa
- ½ dl taateleita
- ½ dl rusinoita
- ½ dl paloiteltuja pecan- tai hasselpähkinöitä
Valmistusohje
Amerikkalaiset taatelikakut leivotaan helposti näin:
- Kuumenna uuni 180-asteiseksi. Vuoraa pari uunipeltiä leivinpaperilla.
- Vaahdota sokeri, rasva ja muna kuohkeaksi. Lisää kaurahiutaleet, mausteet ja vehnäjauhoihin sekoitetut kohotusaineet. Sekoita joukkoon silputut hedelmät ja pähkinät.
- Nostele kahdella teelusikalla taikinanokareita pellille. Jätä leviämisvaraa ja paista kakkusia kymmenisen minuuttia. Anna pikkuleipien jäähtyä pellillä ennen pakkaamista.
Lue lisää: Lukijoiden parhaat pikkuleivät jouluun – 10 herkullista ohjetta
Lue lisää Anna.fi/ruoka: Suklaa-appelsiinicookiet
Kommentoi
Kommentoi juttua: Amerikkalaiset taatelikakut