Ankkasalaatti

Ankkasalaatti 

30
min
3 annosta
alle 30 min

Ainekset

1 ankanrinta
merisuolaa myllystä
mustapippuria myllystä
noin 200 g erilaisia salaatin lehtiä,kuten baby-pinaattia, rucolaa ja vuonankaalia

Kastike

2 rkl thai-kalakastiketta
1 limetin mehu
½ appelsiinin mehu
1 tl Sweetchili-kastiketta
1 tl inkivääritahnaa tai raastettua inkivääriä
pari tippaa seesamiöljyä

Valmistusohje

Ankkasalaatti saa itämaisen vivahteensa thai-kalakastikkeesta, Sweetchili- kastikkeesta ja inkivääristä. Tarjoile osana ateriaa, tai yhdessä leivän kanssa.

1. Sekoita kastikeainekset keskenään.

2. Huuhdo ja kuivaa ankanrinta. Tee rasvaiseen nahkaan ristiviiltoja. Rouhi suolaa ja mustapippuria rasvapuolelle ja aseta liha rasvapuoli edellä kylmälle valurautapannulle. Kuumenna ja paista, kunnes nahka on ruskistunut rapeaksi. Valele yläpuolta pannulle kertyvällä rasvalla. Käännä lihapala ja paista toiselta puolelta muutama minuutti. Säästä rasva ja käytä sitä muiden ruokien paistamiseen.

3. Kääri ankkapala folioon ja jatka kypsentämistä 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Nosta foliokäärö työpöydälle ja anna tasaantua noin 10 minuuttia. Leikkaa ankka ohuiksi viipaleiksi.

4. Asettele salaatti vadille, nosta ankkaviipaleet vadille ja kaada kastike päälle.

Tunnisteet

Ateriatyyppi:
Raaka-aineet:
Kotiliesi