Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Annan tomaatti-vuohenjuustokeitto

Tomaatti-vuohenjuustokeitto saa juuston lisäksi lisämakua porkkanasta, perunasta ja lipstikasta. Valitse mieluiten pehmeä, levittyvä vuohenjuusto, joka on helppo soseutta sopan sekaan. 

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Tomaatti-vuohenjuustokeitto:

  • 8 tomaattia puolitettuina, leikkauspinnat ylöspäin
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl merisuolaa
  • 1 tl mustapippurirouhetta
  • 2 tl timjamia
  • 2 tl basilikaa
  • 1 tl persiljaa (tai muita kuivattuja lempiyrttejä)
  • 1 rkl balsamiviinietikkaa
  • 2 porkkanaa pienittynä
  • 1 iso peruna lohkoina
  • ripaus lipstikkaa
  • 3-4 dl vettä
  • (½ dl punaisia linssejä)
  • 200 g vuohenjuustoa

Valmistusohje

1. Paahda öljyllä, viinietikalla ja mausteilla päällystettyjä tomaatteja uunivuoassa 225 asteessa 45 minuuttia.

2. Keitä kuoritut, paloitellut kasvikset ja (sekä linssit) lipstikalla maustetussa vedessä pehmeiksi, keittoaika on noin 20 minuuttia. Lisää paahdetut tomaatit. Lisää kattilaan paloiteltu vuohenjuusto ja soseuta keitto sauvasekoittimella. Tarkista mausteet ja suola.

Resepti: Anna Hietalahti, Rantasalmi


Kommentoi

Kommentoi juttua: Annan tomaatti-vuohenjuustokeitto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.