Anu Pentikin poronpaisti

 • Valmistusaika:
  yli 60 min
 • Ateriatyyppi: Pääruoat, Liharuoat
 • Erikoisruokavaliot: Gluteeniton
Anu Pentikin poronpaisti

Ainesosat

Määrä Aines
noin 3 kg:npakastettu vasanpaisti
marinadi:
1/3 rakuunaviinietikkaa (noin 1,5 dl)
2/3(kylmäpuristettua) rypsiöljyä (noin 3 dl)
1 rklsokeria
8valkosipulinkynttä
1 tlerilaisia pippureita
vähän suolaa

Lisätietoja:

Valmistusohje

 1. Sekoita marinadi viinietikasta ja rypsiöljystä, lisää mausteeksi sokeria, erilaisia pippureita ja ripaus suolaa. Laita poronpaisti jäisenä marinadiin muovipussiin sulamaan pariksi päiväksi viileään paikkaan. Marinadi on kätevää laittaa muovipussiin, jolloin paistia on helppoa käännellä sulamisen aikana. Jos haluat poronpaistiin valkosipulin makua, pistele paistin pintaan reikiä ja työnnä niihin valkosipulin kynnen paloja.
 2. Paina lihaan lihalämpömittari. Laita paisti uuniin mietoon 100-150 asteen lämpöön ja anna kypsyä, kunnes sisälämpötila on 60 astetta. Tällöin paisti on sisältä vielä punertava.
 3. Ota paisti uunista, kiedo folioon ja anna lämmön tasaantua noin 20 minuuttia ennen paistin leikkaamista. Paistin kanssa maistuvat esimerkiksi karpalot, karpalohyytelö, vihreä parsakaali ja makeaksi imeltynyt perunalaatikko.
 • ”Tähän tapaan marinoitavaan poronpaistiin sopii parhaiten pakastettu paisti, sillä pakastaminen mureuttaa poronlihaan,” sanoo Anu. ”Poron kanssa tarjottavan kastikkeen valmistan kastikepohjasta, jota kerralla keitän ison määrän juureksista ja luista ja pakastan sopivina kerta-annoksina. Kylmänä tarjottavan paistin kastikkeeksi maustan kermaviiliä yrteillä ja roseepippurilla. Yrteiksi sopivat esimerkiksi rakuuna ja niukasti lisättynä rosmariini. Uusin ihastukseni tuoreissa yrteissä on korianteri, jota tosin täältä ei saa.”
 • Samaa marinadia Anu käyttää myös raakamarinoitavaan poronfileeseen. Marinadia levitetään paistivadille. Filee leikataan noin sentin paksuiksi viipaleiksi, jotka litistetään ohueksi vadilla, jossa ne myös maustuvat molemmin puolin. Liha saa maustua viileässä noin 3 tuntia. Tarjotaan alkupalaksi puolukoiden kanssa tai pyöreän, yrttituorejuustolla voidellun ruisleivän päällä.

 

Toimitus Reseptin lisännyt:
Toimitus

Rekisteröidy ja voit lisätä omia reseptejäsi

 • Tykätty: 26 kertaa
 • Katsottu: 49231 kertaa

Katso myös nämä

Katsomyös 56

Viestit 2

26.1.2010 klo.22:57
peuran pas...

peuran pas...

kyllä poro hyvää on mutta kallista mellä on peuroj hlpaa ja hyvää

Vastaa
26.1.2010 klo.22:57
peuran pas...

peuran pas...

kyllä poro hyvää on mutta kallista mellä on peuroj hlpaa ja hyvää

Vastaa

Kirjoita oma viesti tai aloita uusi keskustelu