Aprikoosijuustokakku
Aprikoosijuustokakku sopii talvikauden kahvipöytään tai jälkiruoaksi. Uunissa kypsennetty juustokakku tarjotaan aprikoosikastikkeen kera.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Kasvis
Ainekset
Aprikoosijuustokakku
- 100 g piparkakkuja
- 50 g pistaasimanteleita tai pähkinöitä
- 75 g sulatettua voita
- 1 rkl sokeria
Täyte
- noin 400 g säilöttyjä aprikooseja
- 400 g appelsiinituorejuustoa
- 250 g sitruunarahkaa
- 1 dl sokeria
- 2 rkl maissitärkkelystä
- 2 tl vaniljasokeria
- 3 kananmunaa
Kastike
- 200 g kuivattuja aprikooseja
- 1 dl vettä tai omenamehua
- 1 dl vaaleaa ruokosokeria
- 1 dl inkiväärilikööriä (KWD Ginger Classique) tai 2 tl inkivääriraastetta ja 1 dl omenamehua
Valmistusohje
Aprikoosijuustokakku leivotaan helposti näin:
1. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja vuoraa reunat paperisuikaleilla. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pyöräytä pohjataikinan ainekset monitoimikoneessa tasaiseksi taikinaksi ja painele vuoan pohjalle ja reunaan. Valuta aprikoosit liemestään ja lado ne kakkupohjan päälle.
2. Sekoita täytteen ainekset. Kaada seos vuokaan ja paista juustokakkua 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä. Tarjoa juustokakku kylmänä aprikoosikastikkeen kanssa.
3. Mittaa kastikkeen ainekset kattilaan ja keitä hiljalleen noin 20 minuuttia. Soseuta keitos ja tarjoa se juustokakun kanssa.
Vinkki: Juustokakun pakastaminen onnistuu – muista pari tärkeää niksiä
Lue myös Anna.fi: Näin leivotaan karpalojuustokakku
Kommentoi
Kommentoi juttua: Aprikoosijuustokakku