Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Aprikoosijuustokakku

Aprikoosijuustokakku sopii talvikauden kahvipöytään tai jälkiruoaksi. Uunissa kypsennetty juustokakku tarjotaan aprikoosikastikkeen kera.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Aprikoosijuustokakku

  • 100 g piparkakkuja
  • 50 g pistaasimanteleita tai pähkinöitä
  • 75 g sulatettua voita
  • 1 rkl sokeria

Täyte

  • noin 400 g säilöttyjä aprikooseja
  • 400 g appelsiinituorejuustoa
  • 250 g sitruunarahkaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 rkl maissitärkkelystä
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 3 kananmunaa

Kastike

  • 200 g kuivattuja aprikooseja
  • 1 dl vettä tai omenamehua
  • 1 dl vaaleaa ruokosokeria
  • 1 dl inkiväärilikööriä (KWD Ginger Classique) tai 2 tl inkivääriraastetta ja 1 dl omenamehua

Valmistusohje

Aprikoosijuustokakku

Aprikoosijuustokakku leivotaan helposti näin:

1. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja vuoraa reunat paperisuikaleilla. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pyöräytä pohjataikinan ainekset monitoimikoneessa tasaiseksi taikinaksi ja painele vuoan pohjalle ja reunaan. Valuta aprikoosit liemestään ja lado ne kakkupohjan päälle.

2. Sekoita täytteen ainekset. Kaada seos vuokaan ja paista juustokakkua 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä. Tarjoa juustokakku kylmänä aprikoosikastikkeen kanssa.

3. Mittaa kastikkeen ainekset kattilaan ja keitä hiljalleen noin 20 minuuttia. Soseuta keitos ja tarjoa se juustokakun kanssa.

Vinkki: Juustokakun pakastaminen onnistuu – muista pari tärkeää niksiä

Lue myös Anna.fi: Näin leivotaan karpalojuustokakku


Kommentoi

Kommentoi juttua: Aprikoosijuustokakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.