Reseptit

Aprikoosi-suklaakakku

Ainekset

  • 160 g tummaa suklaata
  • 160 g voita
  • 6 munaa
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

täyte:

  • 400 g säilöttyjä aprikooseja
  • 1 dl aprikoosihilloa

pinnalle:

  • 250 g suklaata
  • 50 g voita
  • 0.5 dl kermaa

koristeeksi:

  • kumkvatteja tai appelsiiniviipaleita
  • tähtihedelmää

Valmistusohje

Aprikoosisuklaakakku

 

  • valmistusaika 1,5 tuntia
  • jäähdytys 5 tuntia
  • kuorrutus 30 minuuttia

 

  1. Sulata suklaa ja voi mikrossa tai vesihauteessa. Vaahdota munat ja sokeri lisää hieman jäähtynyt suklaaseos munavaahtoon. Sekoita joukkoon jauho-leivinjauheseos. Paista 175-asteisessa uunissa noin tunnin ajan. Kumoa ja anna jäähtyä muutaman tunnin ajan tai seuraavaan päivään.
  2. Halkaise kakku. Valuta aprikoosit ja soseuta hillon kanssa. Levitä täyte kakulle ja kokoa kakku.
  3. Sulata suklaa, kerma ja voi mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita ja levitä kakun pinnalle ja reunoille.
  4. Korista hedelmillä tai makeisilla.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Aprikoosi-suklaakakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.