Aprikoosi-suklaakakku
- Kasvis
Ainekset
- 160 g tummaa suklaata
- 160 g voita
- 6 munaa
- 2 dl sokeria
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 dl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
täyte:
- 400 g säilöttyjä aprikooseja
- 1 dl aprikoosihilloa
pinnalle:
- 250 g suklaata
- 50 g voita
- 0.5 dl kermaa
koristeeksi:
- kumkvatteja tai appelsiiniviipaleita
- tähtihedelmää
Valmistusohje
- valmistusaika 1,5 tuntia
- jäähdytys 5 tuntia
- kuorrutus 30 minuuttia
- Sulata suklaa ja voi mikrossa tai vesihauteessa. Vaahdota munat ja sokeri lisää hieman jäähtynyt suklaaseos munavaahtoon. Sekoita joukkoon jauho-leivinjauheseos. Paista 175-asteisessa uunissa noin tunnin ajan. Kumoa ja anna jäähtyä muutaman tunnin ajan tai seuraavaan päivään.
- Halkaise kakku. Valuta aprikoosit ja soseuta hillon kanssa. Levitä täyte kakulle ja kokoa kakku.
- Sulata suklaa, kerma ja voi mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita ja levitä kakun pinnalle ja reunoille.
- Korista hedelmillä tai makeisilla.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Aprikoosi-suklaakakku