Arabialainen maustekakku

  • Valmistusaika:
    yli 60 min
  • Ateriatyyppi: Makeat leivonnaiset, Kahvikakut
  • Erikoisruokavaliot: Kasvis
Arabialainen maustekakku

Ainesosat

Määrä Aines
200 gmargariinia
3,8 dlsokeria
3kananmunaa
5 dlvehnäjauhoja
0,5 tlsoodaa
0,5 tlleivinjauhetta
1 tlkanelia
1 tlvaniljasokeria
2 rklkaakaojauhetta
1 dlmantelilastuja rouhittuna
2 dlkevytkermaa
kuorrutus:
6 rklvoisulaa
1keltuainen
2,5 tlkanelia
2-3 rkl kylmää kahvia
5 dltomusokeria

Lisätietoja:

Valmistusohje

  1. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita vehnäjauhoihin sooda, leivinjauhe, kaneli, vaniljasokeri, kaakaojauhe ja rouhitut mantelilastut ja lisää taikinaan. Sekoita lopuksi joukkoon kevytkerma.
  2. Kaada tilavaan, voideltuun rengasvuokaan ja paista 175 asteessa noin 1 tunti.
  3. Sekoita kaikki kuorrutuksen aineet keskenään ja levitä jäähtyneen kakun päälle. Voit kuorruttaa arabialaisen maustekakun myös sulatetulla taloussuklaalla.
  • Ohje: Anja Hanka, Vaasa
Toimitus Reseptin lisännyt:
Toimitus

Rekisteröidy ja voit lisätä omia reseptejäsi

  • Tykätty: 34 kertaa
  • Katsottu: 67035 kertaa

Katso myös nämä

Viestit 8

22.11.2009 klo.16:19
lekaar

lekaar

hyvä kakku paranee jos sen pitää pakasteessa jonkun aikaa tuo 1dl tuossa resetissä tarkoittaa mantelirouhetta onnistuu aina ja kooltaan on iso kakku

Vastaa
16.12.2009 klo.19:41
kakutar

kakutar

Kuinkahan kauan arabialainen maustekakku säilyy jääkaapissa.. ellei sitä siis syödä :). Onko tietoa?

Vastaa
22.12.2009 klo.21:49
himoleipoj...

himoleipoj...

Tämä kakku kuuluu vakiona meidän jouluun. Tosi hyvän makuinen, pikkuhiljaa kakku hupenee parempiin suihin.

Vastaa
14.1.2010 klo.16:49
brittaus

brittaus

Ostin joulumyyjäisistä tällaisen kakun. Se oli kookas ja pinnassa kuorrutus. Panin sen pakkaseen odottamaan, että väkeä olisi kylliksi koolla, että kakku tulisi syötyä sulatuksen jälkeen. Kyllä oli hyvää! Kuorrutus kruunasi herkun.

Vastaa
9.3.2010 klo.10:6
Ipana

Ipana

Tuli muuten aivan upea kakku. Vielä ei oo maistettu.

Vastaa
27.5.2010 klo.18:37
to bake or...

to bake or...

Kokoa on mutta jotenkin se vaan katoaa hämmästyttävää vauhtia. Maku myös paranee jos ei pelleile kevytversioilla ja käyttää voita

Vastaa
19.12.2011 klo.15:13
Lissu1

Lissu1

Uunissa on ja hyvältä näyttää tässä vaiheessa, taikina ainakin oli namia. Tosi paljon sokeria tarvitsee laittaa? Tein tupla-annoksen kahteen vuokaan, oli tosiaan riittoisa taikina.
Kiitos hyvästä ohjeesta!

Vastaa
7.11.2014 klo.16:14
Krisse

Krisse

Tein gluteenittomana, niin että laitoin 1 desin tattarijauhoja ja 4 desiä valeaa gluteenitonta jauhoa, Pirkka ja koristelin sulatetulla valkosuklaalla, nam !

Vastaa

Kirjoita oma viesti tai aloita uusi keskustelu