Arabialainen maustekakku

Arabialainen maustekakku 

60+
min
1
yli 60 min
  • 1
  • 1

Ainekset

200 g margariinia
3.8 dl sokeria
3 kananmunaa
5 dl vehnäjauhoja
0.5 tl soodaa
0.5 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
2 rkl kaakaojauhetta
1 dl mantelilastuja
2 dl kevytkermaa

kuorrutus:

6 rkl voisulaa
1 keltuainen
2.5 tl kanelia
2-3 rkl kylmää kahvia
5 dl tomusokeria

Valmistusohje

  1. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita vehnäjauhoihin sooda, leivinjauhe, kaneli, vaniljasokeri, kaakaojauhe ja rouhitut mantelilastut ja lisää taikinaan. Sekoita lopuksi joukkoon kevytkerma.
  2. Kaada tilavaan, voideltuun rengasvuokaan ja paista 175 asteessa noin 1 tunti.
  3. Sekoita kaikki kuorrutuksen aineet keskenään ja levitä jäähtyneen kakun päälle. Voit kuorruttaa arabialaisen maustekakun myös sulatetulla taloussuklaalla.
  • Ohje: Anja Hanka, Vaasa