Aromikas aprikoosimarmeladi
Aromikas aprikoosimarmeladi keitetään tuoreista aprikooseista ja maustetaan inkiväärillä, appelsiinilla ja sitruunalla. Aprikoosimarmeladi sopii suklaakakun täytteeksi ja ylättää paahtoleivällä.
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Aprikoosimarmeladi
- 1 kg kivettömiä, tuoreita aprikooseja
- 1 kpl luomuappelsiinin raastettu kuori ja mehu
- 1 kpl luomusitruunan raastettu kuori ja mehu
- 2 rkl raastettua, tuoretta inkivääriä
- 330 g hillo-marmeladisokeria
Valmistusohje
Aprikoosimarmeladi valmistuu näin:
Aprikoosimarmeladi maistuu aromikkaalta, kun teet sen tuoreista aprikooseista. Tällä ohjeella valmistat noin 1 kg:n aprikoosimarmeladia.
1. Huuhdo aprikoosit, halkaise, poista kivet ja lohko.
2. Mittaa hedelmälohkot, sitruunan ja appelsiin raastettu kuori ja mehu sekä raastettu inkivääri kattilaan. Kiehauta ja lisää hillo-marmeladisokeri.
3. Keitä noin 20 minuuttia. Soseuta seos ja kaada valmis aprikoosimarmeladi kuumiin, puhtaisiiin tölkkeihin.
Lue myös: Säilykepurkkien ja -pullojen sterilointi – näin onnistut
Katso myös: Luumumarmeladi
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Hillo punaisista marjoista
Kommentoi
Kommentoi juttua: Aromikas aprikoosimarmeladi