Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Aromikas aprikoosimarmeladi

Aromikas aprikoosimarmeladi keitetään tuoreista aprikooseista ja maustetaan inkiväärillä, appelsiinilla ja sitruunalla. Aprikoosimarmeladi sopii suklaakakun täytteeksi ja ylättää paahtoleivällä.

Ainekset

Aprikoosimarmeladi

  • 1 kg kivettömiä, tuoreita aprikooseja
  • 1 kpl luomuappelsiinin raastettu kuori ja mehu
  • 1 kpl luomusitruunan raastettu kuori ja mehu
  • 2 rkl raastettua, tuoretta inkivääriä
  • 330 g hillo-marmeladisokeria

Valmistusohje

Aprikoosimarmeladi valmistuu näin:

Aprikoosimarmeladi maistuu aromikkaalta, kun teet sen tuoreista aprikooseista. Tällä ohjeella valmistat noin 1 kg:n aprikoosimarmeladia.

1. Huuhdo aprikoosit, halkaise, poista kivet ja lohko.

2. Mittaa hedelmälohkot, sitruunan ja appelsiin raastettu kuori ja mehu sekä raastettu inkivääri kattilaan. Kiehauta ja lisää hillo-marmeladisokeri.

3. Keitä noin 20 minuuttia. Soseuta seos ja kaada valmis aprikoosimarmeladi kuumiin, puhtaisiiin tölkkeihin.

Lue myös: Säilykepurkkien ja -pullojen sterilointi – näin onnistut

Katso myös: Luumumarmeladi

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Hillo punaisista marjoista


Kommentoi

Kommentoi juttua: Aromikas aprikoosimarmeladi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.