Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Avokadorosolli

Raikas avokadorosolli tarjotaan vastakuorittujen katkarapujen kanssa jouluaterian alkupalana.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Avokadorosolli

  • 2 avokadoa (kypsää)
  • 2 luumutomaattia

kastike:

  • 1 chilipalko (mieto)
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 kevätsipuli
  • 1 limetin raastettu kuori ja mehu
  • pari tippaa oliiviöljyä
  • ripaus suolaa ja mustapippuria myllystä
  • (tuoretta korianteria)

Lisäksi:

  • 500 g katkarapuja

Valmistusohje

Avokadorosolli tehdään näin:

  1. Valmista ensin kastike. Huuhtele chili. Poista chilistä siemenet. Raasta hyvin pestyn limetin kuori ja purista siitä mehu. Silppua chili, sipulit ja korianteri hienoksi. Sekoita ainekset.
  2. Halkaise avokado, poista kivi ja kuori. Halkaise tomaatit, poista kanta ja siemenet. Leikkaa avokadot ja tomaatit pieniksi kuutioiksi. Sekoita kastikkeen joukkoon.
  3. Tarjoa avokadorosolli salaattina vastakuorittujen katkarapujen kanssa vaikkapa jouluaterian keveänä alkupalana.

Lue myös: Tunnista kypsä avokado helposti – unohda turha puristelu

Lue myös Anna.fi: Tarttuiko hedelmähyllyltä taas mukaan kivikovia avokadoja? Tällä kikalla kypsytät raa’an avokadon nopeasti!


Kommentoi

Kommentoi juttua: Avokadorosolli

Sinun täytyy kommentoidaksesi.