Avokadorosolli
Raikas avokadorosolli tarjotaan vastakuorittujen katkarapujen kanssa jouluaterian alkupalana.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
Avokadorosolli
- 2 avokadoa (kypsää)
- 2 luumutomaattia
kastike:
- 1 chilipalko (mieto)
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 kevätsipuli
- 1 limetin raastettu kuori ja mehu
- pari tippaa oliiviöljyä
- ripaus suolaa ja mustapippuria myllystä
- (tuoretta korianteria)
Lisäksi:
- 500 g katkarapuja
Valmistusohje
Avokadorosolli tehdään näin:
- Valmista ensin kastike. Huuhtele chili. Poista chilistä siemenet. Raasta hyvin pestyn limetin kuori ja purista siitä mehu. Silppua chili, sipulit ja korianteri hienoksi. Sekoita ainekset.
- Halkaise avokado, poista kivi ja kuori. Halkaise tomaatit, poista kanta ja siemenet. Leikkaa avokadot ja tomaatit pieniksi kuutioiksi. Sekoita kastikkeen joukkoon.
- Tarjoa avokadorosolli salaattina vastakuorittujen katkarapujen kanssa vaikkapa jouluaterian keveänä alkupalana.
Lue myös: Tunnista kypsä avokado helposti – unohda turha puristelu
Lue myös Anna.fi: Tarttuiko hedelmähyllyltä taas mukaan kivikovia avokadoja? Tällä kikalla kypsytät raa’an avokadon nopeasti!
Kommentoi
Kommentoi juttua: Avokadorosolli