Reseptit

Äyriäispiiraat

Ainekset

  • 150 g voita tai margariinia
  • 1.5 dl parmesaania
  • 3.5 dl vehnäjauhoja
  • 0.5 dl vettä

täyte:

  • 200 g tonnikalaa
  • 200 g katkarapuja
  • 200 g simpukoita
  • 200 g jättikatkaravun pyrstöjä
  • nippu kevätsipulinvarsia
  • 2 munaa
  • 1 dl kevytkermaa
  • 150 g juustoraastetta tai sinihomemurua
  • ripaus suolaa ja valkopippuria
  • hiven chilijauhetta

Valmistusohje

Äyriäispiiraat
  • 12 piirasta
  • valmistusaika noin 1 tunti
  1. Nypi rasva, parmesaani ja jauhot muruiseksi seokseksi. Lisää vesi ja anna taikinan olla viitisentoista minuuttia kylmässä.
  2. Kaada täyteainekset siivilään valumaan. Jos käytät pakasteita, anna niiden sulaa siivilässä.
  3. Jaa taikina pallosina piirakkavuokiin. Painele taikina vuokiin ja lado hyvin valutetut täyteaineksetpäälle. Silppua pinnalle kevätsipulia.
  4. Sekoita munat ja kerma. Lisää mausteet ja juusto. Lusikoi seos vuokiin. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes pohja on kypsä ja pinta hyytynyt.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Äyriäispiiraat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.